Σε κόκκινο συναγερμό ο Νιαγάρας ενόψει της ηλιακής έκλειψης - Τι μπορεί να συμβεί και ποιοι πρέπει να φοβούνται

0

 

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται προληπτικά η περιοχή του Νιαγάρα του Καναδά ενόψει μιας σπάνιας ολικής έκλειψης ηλίου που αναμένεται να σημειωθεί στις 8 Απριλίου συγκεντρώνοντας τεράστιο πλήθος σε περιοχές μέσα και γύρω από τους δημοφιλείς καταρράκτες της περιοχής.

Η περιοχή του Νιαγάρα ανέφερε σε δήλωσή της την Πέμπτη ότι ο περιφερειακός πρόεδρος Τζιμ Μπράντλεϊ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης… ενισχύει τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η περιοχή για να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών και να προστατεύσει την κρίσιμη υποδομή μας σε κάθε σενάριο που μπορεί να προκύψει», ανέφερε ένα δελτίο τύπου της περιοχής του Νιαγάρα.

Ο καταρράκτης βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων Καναδά-ΗΠΑ, ακριβώς στο μονοπάτι της έκλειψης και πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια εκ των προτέρων για να ζήσουν το φαινόμενο σε ένα από τα φυσικά θαύματα της Βόρειας Αμερικής.

Ο δήμαρχος της πόλης του Νιαγάρα Φολς του Οντάριο, Τζιμ Ντιοντάτι, προέβλεψε «με διαφορά το μεγαλύτερο πλήθος που είχαμε ποτέ» στην καναδική πλευρά για την έκλειψη. Μάλιστα, υπολόγισε ότι έως και ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα είναι εκεί, σε σύγκριση με τα 14 εκατομμύρια που συνήθως επισκέπτονται κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους.

Η περιοχή θα τροποποιήσει επίσης ορισμένα από τα προγράμματα και τις υπηρεσίες της και θα κλείσει ορισμένες εγκαταστάσεις για να αποτρέψει την κυκλοφορία στους δρόμους στις 8 Απριλίου.

Πηγή: ΟΤ

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)