Μακροπρόθεσμη πρόγνωση: Με τι καιρό θα κυλήσει ο Μάρτης - Πως θα υποδεχτούμε την άνοιξη

0

Με βροχές, τοπικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας ξεκίνησε ο τελευταίος μήνας του φετινού χειμώνα, ενός χειμώνα που κανένας δεν πρόλαβε να καταλάβει, ενώ παράλληλα οι θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα παραμένουν μέχρι και σήμερα σε ιδιαίτερα υψηλά, για την εποχή, επίπεδα, αγγίζοντας κατά τόπους ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Παρόλα αυτά, επειδή οι μέρες που ακολουθούν έχουν πολλές ιδιαιτερότητες (Καθαρά Δευτέρα, 25η Μαρτίου, καρναβάλια κ.λ.π.), στη συνέχεια αυτού του άρθρου θα πάμε να δούμε με λίγα λόγια πως αναμένεται να εξελιχθεί ο καιρός στη χώρα μέχρι και τα τέλη του μήνα, με βάση πάντα, τα στοιχεία που μας δίνουν μέχρι και αυτή την ώρα τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα.

Σαν μήνας, ο Μάρτιος θα λέγαμε πως μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις, γιατί παρόλο που είναι ο μήνας που φέρνει την άνοιξη, δεν είναι λίγες οι φορές που ο χειμώνας μας δείχνει και με το παραπάνω τα δόντια τους. Περιμένουμε όμως και φέτος να γίνει κάτι αντίστοιχο; Άραγε θα έχουμε και φέτος έναν Μάρτη γδάρτη;

Η απάντηση φαίνεται πως κάποιους θα τους δυσαρεστήσει. Μάλλον όχι.

Πιο συγκεκριμένα, αναλύοντας αρχικά το καιρικό σκηνικό του υπολοίπου από το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, θα λέγαμε πως περιμένουμε γενικά άστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής χώρας, ενώ παράλληλα τις δύο τελευταίες μέρες του, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μια αρκετά ήπια ψυχρή εισβολή, η οποία και θα ρίξει τον υδράργυρο σε καλές -για την εποχή- θερμοκρασιακές τιμές, ενώ θα φέρει και χιονοπτώσεις στα ορεινά. 


Από εκεί και πέρα, ο καιρός κατά το δεύτερο 10ήμερο φαίνεται πως «θα τα έχει όλα». Αρχικά οι πρώτες μέρες του, φαίνεται πως θα ξεκινήσουν με θερμό κύμα, που θα ανεβάσει τις θερμοκρασίες σε αρκετά υψηλότερα από το φυσιολογικό, επίπεδα, ενώ παράλληλα δεν φαίνεται να λείπουν και τα τοπικά φαινόμενα που ενδεχομένως πρόσκαιρα να είναι και ισχυρά. Μετά τα μισά του δεύτερου 10ημέρου, που έχουμε και την Καθαρά Δευτέρα, περιμένουμε γενικά βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με τις θερμοκρασίες επιπλέον να βρίσκονται σε κανονικά, ίσως και σε λίγο υψηλότερα, για την εποχή, επίπεδα.


Τέλος, μπαίνοντας στο τρίτο και τελευταίο 10ήμερο, έτοιμοι πλέον να υποδεχτούμε την άνοιξη στις 20 Μαρτίου, ο καιρός δείχνει πως θα συμβαδίσει με την εποχή, αφού ένα νέο θερμό κύμα ενδεχομένως να κάνει την εμφάνισή του, φέρνοντας παράλληλα και απουσία βροχοπτώσεων.




Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)