Ο καιρός τη Τσικνοπέμπτη: Πως θα «τσικνίσουμε» στη χώρα - Που αναμένονται βροχές

0


Μετά από ένα σύντομο κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε τη χώρα από τα δυτικά και εξακολουθεί να δίνει τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και ενώ βρισκόμαστε σε μια εβδομάδα που όλοι περιμένουμε τη Τσικνοπέμπτη, ο καθένας μας αναρωτιέται για το ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες και ιδίως αυτή την πιο ιδιαίτερη Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, όπως όλα δείχνουν, ο καιρός στη χώρα τη Τσικνοπέμπτη περιμένουμε να είναι... Ανάμεικτος!

Πιο συγκεκριμένα, στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ από το μεσημέρι δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στο Ιόνιο, τα κεντρικά ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται τις πρωινές ώρες αυξημένες νεφώσεις με πιθανή την εκδήλωση τοπικών βροχών στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Θεσσαλία. Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και το Αιγαίο με την εκδήλωση τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στα βόρεια και θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησσο και το Αιγαίο (και κυρίως στα βόρεια και ανατολικά). Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος.
Χιόνια ίσως πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων.

Η θερμοκρασία δε φαίνεται να σημειώνει αξιόλογη μεταβολή, καθώς στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 με 18 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.





Για τη περιοχή της Αττικής:
Στην Αττική τη Πέμπτη ο καιρός αναμένεται αρχικά να είναι βελτιωμένος, με λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Από αργά το μεσημέρι, οι τοπικές νεφώσεις ενδέχεται να πυκνώσουν, χωρίς να αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικά, ασθενή κατά βάση, φαινόμενα στα βόρεια και ανατολικά του νομού κατά τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε ανοιξιάτικα επίπεδα, με τον υδράργυρο εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τοπικά ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι μεταβλητοί δεν θα ξεπερνούν τοπικά τα 3-5 Μποφόρ

 
Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)