Τοπικές βροχές αλλά και πρόσκαιρες καταιγίδες στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες - Βελτίωση του καιρού τη Παρασκευή

0

 

Με τοπικά φαινόμενα να εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας ξεκίνησε η Τρίτη, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα δεν λείπουν και τα μεγάλα διαστήματα με αίθριο καιρό. Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας, πιο πολλές στα Δυτικά, τα Νότια και τα Ανατολικά, με τους ανέμους επίσης να πνέουν στα πελάγη μας ασθενείς έως και μέτριοι από Βόρειες διευθύνσεις καθαρίζοντας σταδιακά την ατμόσφαιρα από Αφρικανική σκόνη και προκαλώντας μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Τετάρτη 13/3/2024:  
Θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες που στα Δυτικά, τα Βόρεια και Ανατολικά ίσως δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Χαλκιδική, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Δεν αποκλείεται επίσης εκείνες τις ώρες να σημειωθούν και κάποιοι τοπικοί όμβροι ή και μπόρες στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη κυρίως στις ορεινές περιοχές. Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 5 και στα Νότια έως 6 Μποφόρ με παράλληλη εξασθένηση στο υπόλοιπο πέλαγος, ενώ στο Ιόνιο επίσης ΒΔ θα πνέουν 5 με 6 και τοπικά στα Νότια ίσως και 7 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί στα Βόρεια περίπου από 1 έως 15°C, στα Κεντρικά από 2 έως 17 και στα Νότια από 4 έως 19 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Βόρειου Αιγαίου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 14 βαθμούς, ενώ στου υπόλοιπου Αιγαίου θα αγγίξει τους 15 με 16 και νοτιότερα στα Δωδεκάνησα τους 17°C.




Για τη περιοχή της Αττικής:
Στην Αττική αύριο Τετάρτη, ο καιρός αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ήπιος, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες και αρκετά διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Μικρή αλλά υπαρκτή είναι η πιθανότητα για πρόσκαιρα ασθενή φαινόμενα, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία σε καλά επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 16-18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί, δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 3-5 Μποφόρ.

Για Πέμπτη 14/03/2024:
Παρόμοιο σκηνικό θα ακολουθήσει ο καιρός και την Πέμπτη με τη διαφορά ότι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως Κεντρικά, Ανατολικά και Νότια, αφού θα εκδηλώνονται τοπικοί όμβροι ή και μπόρες στη Θράκη, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα με ενδιάμεσα διαστήματα ηλιοφάνειας. Δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά και στην Κρήτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας στα Βόρεια. Περιορισμένη θα είναι επίσης η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα σχηματισμού τοπικών ομιχλών.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι μεταβλητοί 1 με 2 Μποφόρ εκτός από το Δυτικό και Νότιο πέλαγος που εκεί θα πνέουν 3 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο ίδιας διεύθυνσης δεν θα ξεπερνούν επίσης τα 5 με 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, θα κυμανθεί στα Βόρεια από -2 έως 15 βαθμούς, στα Κεντρικά από 0 έως 17 και στα Νότια από 3 έως 18°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς, ενώ στου Νοτιότερου Αιγαίου και μάλιστα στα Δωδεκάνησα και στη Κρήτη ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 16 με 17°C.




Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Πέμπτη το σκηνικό του καιρού αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη μεταβολή με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, και μικρότερα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Πιθανή είναι εκδήλωση τοπικών φαινομένων ασθενούς και μέτριας έντασης, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 15-17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι κατά βάση βορειοδυτικοί, δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 3-5 Μποφόρ.

Από την Παρασκευή, ο καιρός θα δείξει σχετική βελτίωση, αφού τα τοπικά αυτά φαινόμενα σε γενικές γραμμές θα περιοριστούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με τους ανέμους να συνεχίσουν να πνέουν με ασθενή έως μέτρια ένταση και τη θερμοκρασία να διατηρείται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας / Μ. Τζανακάκης 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)