Οι πρώτες ενδείξεις για τον καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας: Που θα εκδηλώνονται βροχές και σε τι ένταση θα πνέει ο άνεμος

1

 


Mε σχετικά καλό καιρό διανύουμε μέχρι στιγμής τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου στη χώρα μας, με καλές θερμοκρασίες αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ δεν λείπουν παράλληλα και οι -τοπικού χαρακτήρα- βροχές αλλά και καταιγίδες, οι οποίες εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες κυρίως στα δυτικά και τα ανατολικά τμήματα.

Παρακάτω σε αυτό το άρθρο θα πάμε να δούμε με λίγα λόγια πως αναμένεται να εξελιχθεί ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις όλα δείχνουν πως θα είναι... «ανάμεικτος».

Πιο συγκεκριμένα,

Το Σάββατο ο καιρός αρχικά αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές βελτιωμένος με αραιές νεφώσεις αλλά και αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι όποιες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Κρήτης. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε μικρή άνοδο με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά ακόμα και τους 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι προβλέπονται μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί έως και 5 Μποφόρ.

Τη Κυριακή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί στα νότια όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη έως 5 Μποφόρ.

Τη Καθαρά Δευτέρα, τέλος, στη νότια νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες έως τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, οπότε δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.
Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα βρεθεί σε νέα άνοδο, ενώ οι άνεμοι που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, θα βοηθήσουν στο πέταγμα του χαρταετού, καθώς η ένταση αναμένεται να φτάνει τα 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως τα 6 Μποφόρ.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου