Ο καιρός τη νέα εβδομάδα: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας από τη Τρίτη - Ήπιος ο καιρός στην Αττική

1

 

Με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και ήπιες θερμοκρασίες έφτασε στο τέλος της αυτή η εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, με τοπικά διάσπαρτες βροχές ασθενούς έντασης μπαίνει η νέα εβδομάδα για τη χώρα μας, ενώ από την Τρίτη περιμένουμε ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία, το οποίο θα επηρεάσει την Δυτική κυρίως χώρα με βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιόνια σε αρκετά μεγάλα υψόμετρα. Οι άνεμοι θα πνέουν με μέτρια ένταση στα πελάγη μας, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα Βόρεια και Ανατολικά.
 
Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Δευτέρα 19/02/2024: 
Περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ηπειρωτική χώρα οι οποίες ίσως δώσουν από το πρωί τοπικά ασθενείς βροχές στη Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο, καθώς αργότερα θα σημειωθούν και στην Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια παρουσιάζοντας ενδιάμεσα και διαστήματα ηλιοφάνειας. Λίγα χιόνια επίσης θα πέσουν σε αρκετά μεγάλα υψόμετρα των βουνοκορφών της χώρας μας, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις στην Κρήτη. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Βόρειοι 4 με 5 και στα ΝΑ οι ριπές έως 6 με 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ασθενείς έως μέτριοι Δυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία, θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα Βόρεια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί από -1 έως 12°C, στα Κεντρικά από 1 εώς 15 και στα Νότια από 4 έως 16 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 15 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα τους 16 με 17, ενώ στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 11 βαθμούς, και νοτιότερα στις Κυκλάδες τους 13 με 14°C.

Για Τρίτη 20/02/2024:
Μια νέα κακοκαιρία φαίνεται πως θα μας επηρεάσει από τα Δυτικά που από το μεσημέρι θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις στην Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα πλην της Θράκης θα σημειώνονται παροδικές βροχές μέτριας έντασης ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε πολύ ορεινές περιοχές περίπου άνω των 1500 μέτρων. Βροχές και λίγα χίονια στα ορεινά θα εκδηλωθούν και στην Κρήτη, ενώ στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις στις Κυκλάδες. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ασθενείς έως μέτριοι πνέοντας Βόρειοι 2 με 3 και στα Ανατολικά έως 4 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν Ν-ΝΑ 2 με 3 και τοπικά 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια περίπου από 0 έως 12°C, ενώ στα Κεντρικά και Νότια η ελάχιστη δεν θα πέσει  κάτω από τους 2 με 3°C και η μέγιστη θα αγγίξει περίπου τους 15 με 16°C. Στα νησιά του Ιονίου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 και νοτιότερα τους 13 με 15°C. 

Την Τετάρτη περιμένουμε εκ´ νέου επιδείνωση με έντονες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Δυτικά, Κεντρικά και Νότια, ενώ χιόνια θα πέσουν σε λίγο χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι σε περεταίρω εξασθένηση στο Αιγαίο θα πνέουν ΒΑ χωρίς να ξεπερνούν τα 2 με 3 Μποφόρ, καθώς παράλληλα στο Ιόνιο θα είναι Α-ΝΑ φτάνοντας τα 5 και τοπικά τα 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στα Βόρεια θα φτάσει περίπου τους 12 με 13 βαθμούς, στα Κεντρικά τους 11 με 12, ενώ στα Νότια θα αγγίξει τους 15 με 16°C. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων.

> Αναλυτικά για την περιοχή της Αττικής:

Για αύριο Δευτέρα 19/02/2024
Αύριο Δευτέρα, ο καιρός στο νομό αναμένεται να παραμένει σε γενικές γραμμές βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος του, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και μερικά διαστήματα με ηλιοφάνεια κυρίως τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 15-17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι βόρειοι, θα πνέουν ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 Μποφόρ.

Για τη Τρίτη 20/02/2024:
Τη Τρίτη, το καιρικό σκηνικό θα εξακολουθήσει να είναι ήπιο, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι και διαστήματα με ηλιοφάνεια νωρίς τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 14-16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι μεταβλητοί, θα παραμένουν ήπιοι, με μέγιστη ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-5 Μποφόρ.

Παρόμοια αναμένεται να είναι η εξέλιξη του καιρού και τις επόμενες ημέρες στην Αττική, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, πιθανά φαινόμενα στα βόρεια -κυρίως- του νομού, τοπικά διαστήματα με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες κοντά στους 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας / Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου