Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες - Έρχεται ισχυρό μελτέμι, πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες (+ πανελλαδική πρόγνωση)

0

 

   Μετά από μια εβδομάδα άκρως καλοκαιρινή, φαίνεται πως το φθινόπωρο βιάζεται να κάνει την εμφάνισή του, με τις επόμενες ημέρες να χαρακτηρίζονται από ισχυρό μελτέμι, νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, σε επίπεδα κάτω του φυσιολογικού. 

Αναλυτικά,

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

    Αύριο Κυριακή, περιμένουμε γενικά λίγες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 32-33 βαθμούς κελσίου, ενώ ενισχυμένοι θα παρουσιάζονται οι βοριάδες, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές, με ένταση που θα αγγίζει τοπικά τα 5-6 μποφόρ.

   Η νέα εβδομάδα, περιμένουμε να ξεκινήσει με μια Δευτέρα γενικά συννεφιασμένη για το μεγαλύτερο κομμάτι του νομού αλλά και της ημέρας. Σε σταδιακή πτώση η θερμοκρασία, δεν θα ξεπερνάει εντός του λεκανοπεδίου τους 30-31 βαθμούς κελσίου, ενώ οι βόρειοι - βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση που θα αγγίζει τοπικά τα 5-6 μποφόρ.

   Σημαντική μεταβολή στο σκηνικό του καιρού φαίνεται πως θα δούμε από την Τρίτη, με την ημέρα να ξεκινάει με αρκετές νεφώσεις για το μεγαλύτερο μέρος του νομού. Κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τώρα, όλα τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως ένα κύμα βροχοπτώσεων αλλά και καταιγίδων θα κάνει την εμφάνισή του στο νομό, με τα περισσότερα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματά του. Σημαντική φαίνεται πως θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας, με τις τιμές να πέφτουν για πρώτη φορά μετά από καιρό σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα των 30 βαθμών, αφού φαίνεται πως δεν θα ξεπερνούν τοπικά τους 26-27 βαθμούς κελσίου. Σημαντική επιδείνωση αναμένεται και στην ένταση των ανέμων, ξεπερνώντας τοπικά (κυρίως στα ανατολικά παράκτια) ακόμα και τα 6-7 μποφόρ.

   Με άστατο καιρό, τοπικές βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες φαίνεται πως θα φτάσουμε μέχρι και τη Παρασκευή, με τα όποια σημάδια βελτίωσης να παρουσιάζονται από το Σάββατο και μετά.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ *Σύμφωνα με την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-09-2023

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια η οποία σταδιακά θα επηρεάσει και το Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στα νοτιοανατολικά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανοιχτά του Ιονίου και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα βόρεια και, στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα φθάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05-09-2023

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06-09-2023

Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και τα νότια. Τα φαινόμενα βαθμιαία στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)