Πως θα αποχαιρετήσουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού - Η πρώτη εκτίμηση για τον καιρό του Σεπτεμβρίου

0

  Με αρκετά καλό καιρό ηλιοφάνεια και κανονικές - για την εποχή - θερμοκρασίες φτάσαμε στα μέσα της τελευταίας εβδομάδας του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού, ενώ παρόμοιο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι τουλάχιστον και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. 

  Αναλυτικά,

  Αύριο Πέμπτη, ο καιρός περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος στο σύνολο του νομού. Λίγες τοπικές νεφώσεις, εστιασμένες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού, δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους κατά το μεσημέρι και το απόγευμα, χωρίς ωστόσο να ''κρύβουν'' για αρκετή ώρα το φως του ήλιου. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 32-33 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις μέχρι και το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα πνέουν νοτιοδυτικές, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

  Με καλοκαιρία φαίνεται πως θα υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, τώρα, με τη Παρασκευή να αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στο σύνολο του νομού. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα αγγίζει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 34-36 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 4-5 μποφόρ.

Γενικά καλός φαίνεται πως θα είναι ο καιρός μέχρι και το Σάββατο, με αρκετή ηλιοφάνεια και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, ενώ από τη Κυριακή, όλα δείχνουν πως θα έχουμε ενίσχυση του μελτεμιού και κάποιες νεφώσεις που θα μας συνοδεύσουν μέχρι τουλάχιστον και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.

Ο ΚΑΙΡOΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Βλέποντας μια πιο γενική εικόνα για τον καιρό του Σεπτεμβρίου με τη βοήθεια του μαθηματικού μοντέλου ECMWF, όλα δείχνουν πως ο συγκεκριμένος μήνας αναμένεται να είναι θερμότερος μεν, σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, αλλά και πιο υγρός δε. Αναλυτικά οι μακροπρόθεσμοι χάρτες θα βρίσκονται στη σελίδα μας στο instagram.
 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)