Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Με υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια θα υποδεχτούμε το φθινόπωρο στην Αττική - Θα δούμε και πάλι 35αρια! (Πανελλαδική πρόγνωση)

0


  Μετά από μία υπέροχη -καιρικά- εβδομάδα, το καλοκαίρι κάπου εδώ θα μας αποχαιρετήσει επισήμως, αφού από αύριο, 23 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουμε να διανύουμε την εποχή του Φθινοπώρου. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να ισχύει και από τη πλευρά των καιρικών συνθηκών και αυτό γιατί πρόκειται να περάσουμε ένα άκρως καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, με πολλά 35άρια και αίθριο καιρό για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά.

Αττική

Αύριο Σάββατο (23-9-2023), πρώτη μέρα του φθινοπώρου, περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό για ολόκληρο το νομό, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 34-35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, μεταβλητοί, θα πνέουν εξασθενημένοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ.

Παρόμοιο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού και τη Κυριακή (24-9-2023), αφού αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα παραμένει στα ίδια επίπεδα με αυτά του Σαββάτου, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 33-34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι, μεταβλητοί, θα πνέουν εξασθενημένοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ.
 
Με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και τοπικά υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται πως θα μπούμε στη πρώτη εβδομάδα του φθινοπώρου, κάτι που όμως δεν φαίνεται να διαρκεί πολύ, με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας να αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του από τα μέσα της. Μένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξή του.


> Η πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

-Καλές συνθήκες με καλοκαιρινές θερμοκρασίες
-Ασθενείς άνεμοι στα πελάγη
-Βροχές και πτώση θερμοκρασίας στα Βορειοδυτικά από Κυριακή βράδυ

Με καλοκαιρινές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη χώρα μας, χωρίς όμως αυτό να διαρκέσει για πολύ ακόμα, αφού από Κυριακή βράδυ-ξημερώματα της νέας εβδομάδας ο καιρός αναμένεται να χαλάσει με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας απ' τα Βορειοδυτικά. 

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά:

Για αύριο Σάββατο 23/9/2023: 
Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια θα κυλήσει η αυριανή μέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, χωρίς όμως να λείψουν κάποιες μικρής εντάσεως και διάρκειας τοπικές μπόρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας όπως Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Μακεδονία τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. 
Οι άνεμοι θα είναι στα πελάγη μας ασθενείς μεταβλητοί 1 με 2 Μποφόρ, με εξαίρεση το Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο που θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ και το Βόρειο Ιόνιο που θα πνέουν μέτριοι Νότιας διεύθυνσης 3 με 4 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία σε λίγο πιο υψηλά για την εποχή επίπεδα στα βόρεια θα κυμανθεί από 17 έως 33°C, στα κεντρικά από 19 έως 35 και τοπικά ίσως αγγίξει και τους 37°C και στα νότια από 22 έως 31°C.

Για Κυριακή 14/9/2023:
Με αίθριο ουρανό θα ξεκινήσει η Κυριακή στη χώρα μας, ωστόσο όμως απ' τις μεσημεριανές ώρες θα αρχίσει να συννεφιάζει στα ηπειρωτικά δίνοντας βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία από το βράδυ προς τα ξημερώματα της νέας εβδομάδας
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο Δ-ΒΔ 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο πέλαγος θα είναι ασθενείς έως μέτριοι 2 με 3 Μποφόρ. Παράλληλα στο Ιόνιο θα πνέουν με την ίδια ένταση Β-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στα ανοιχτά 6 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στην Βορειοδυτική Ελλάδα από τις απογευματινές  ώρες, αφού η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 25 με 26°C στα γύρω ορεινά. Ταυτόχρονα όμως στα υπόλοιπα τμήματα δεν θα αλλάξει σημαντικά, αφού στα νότια θα κυμανθεί από 22 έως 32°C, στα κεντρικά από 19 έως 35°C και τοπικά  36°C, ενώ στα υπόλοιπα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 31°C στις πεδινές περιοχές. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες καιρικές εξελίξεις της νέας εβδομάδας μέσω των αναλυτικών μας προγνώσεων που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες...για να είμαστε παντός καιρού. 

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)