Ο καιρός τις επόμενες ημέρες: Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας, πτώση στην ένταση των ανέμων αλλά και τοπικές νεφώσεις - Που θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις (+ Πανελλαδική πρόγνωση)

1

   Με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες παροδικές νεφώσεις αλλά και τοπικά ισχυρούς βοριάδες ξεκίνησε η νέα εβδομάδα για την Αττική, ενώ παράλληλα οι θερμοκρασίες παρέμειναν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 27-29 βαθμούς Κελσίου. Πάμε να δούμε σε αυτό το σημείο πως αναμένεται να εξελιχθεί το καιρικό σκηνικό τις επόμενες ημέρες, με όλα τα νεότερα στοιχεία να θέλουν σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, πτώση στην ένταση των ανέμων αλλά και τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού.

Αναλυτικά...

  Αύριο Τετάρτη (20-9-2023), ο καιρός στην Αττική αναμένεται γενικά ηλιόλουστος, ενώ δεν θα λείπουν και οι παροδικές, αραιές, νεφώσεις, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο στο σύνολο του νομού, με τον υδράργυρο να αγγίζει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 29-31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση αρκετά εξασθενημένη που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 τοπικά.

   Με αραιές νεφώσεις και τοπικά διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένεται να κυλήσει και η Πέμπτη (21-9-2023) στην Αττική, με τις νεφώσεις να είναι περισσότερες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο δεν αποκλείεται να φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 31- 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ ήπιοι θα παραμένουν και οι -μεταβλητής διεύθυνσης- άνεμοι, με ένταση που δεν αναμένεται να ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 Μποφόρ.

 Αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες τοπικές νεφώσεις και περεταίρω άνοδο της θερμοκρασίας (με τιμές κοντά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου) φαίνεται πως θα αποτελούν το σκηνικό του καιρού τη Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο, ενώ παράλληλα, ήπιοι θα εξακολουθούν να πνέουν και οι (κυρίως) νότιας διεύθυνσης άνεμοι.

> Η πανελλαδική πρόγνωση του καιρού από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

Πανελλαδική πρόγνωση επόμενου τριημέρου: 

-Θερμική αστάθεια στα ηπειρωτικά  

-Εξασθένηση των ανέμων 

-Άνοδος της θερμοκρασίας 


Με εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή, κάνοντας όμως την εμφάνισή τους παράλληλα βροχές και καταιγίδες, λόγω της θερμικής αστάθειας στην ηπειρωτική χώρα. 


Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά:


Για αύριο Τετάρτη 20/9/2023:


Με αίθριο καιρό σε γενικές γραμμές θα κυλήσει αρχικά η αυριανή μέρα με εξαίρεση κάποια τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας όπου θα υπάρξουν νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν και θα δώσουν κάποιες μπόρες κυρίως στην Μακεδονία και τη Θράκη από τις μεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες. Δεν αποκλείεται επίσης να πέσουν τοπικά και κάποιοι όμβροι χωρίς ιδιαίτερη ένταση στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ και στο ανατολικό πέλαγος ΒΔ θα φτάνουν τα 6 και τοπικά πιο νότια τα 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικής διεύθυνσης ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νότια από 17 έως 28°C, στα κεντρικά από 18 έως 31 και τοπικά 32 με 33°C και στα βόρεια από 14 έως 27°C.


Για Πέμπτη 21/9/2023:

Με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα ξεκινήσει η Πέμπτη,  οι οποίες λόγω της θερμικής αστάθειας απ' τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν και θα δώσουν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ίσως και χαλαζοπτώσεις κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, όπως στην Πελοπόννησο με έμφαση στα βορειότερα τμήματα, στη Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση από τις πρώτες βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα αναμένεται καλός ο καιρός με αραιές μόνο νεφώσεις, ενώ η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειας διεύθυνσης θα πνέουν λίγο πιο εξασθενημένοι φτάνοντας τα 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τοπικά τα 6, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, στα νότια θα κυμανθεί από 20 έως 29°C, στα κεντρικά από 17 έως 32 και τοπικά 33°C και στα βόρεια από 15 έως 28°C.


Για Παρασκευή 22/9/2023:

Καλός θα είναι ο καιρός σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα εκείνη την ημέρα με εξαίρεση μόνο κάποια ορεινά τμήματα στα ηπειρωτικά, όπως στη Βόρεια Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα και τη Μακεδονία, αφού ίσως εκδηλωθούν τοπικές μπόρες μικρής έντασης και διάρκειας, λόγω της περιορισμένης αστάθειας τις μεσημεριανές ώρες. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις στην Κρήτη, καθώς η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα εξασθενίσουν περισσότερο στο Αιγαίο, αφού δε θα ξεπερνούν τα 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά τα 5 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί 1 με 2 Μποφόρ με εξαίρεση στο βόρειο πέλαγος που θα πνέει από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ. 

Ο υδράργυρος σε άνοδο, θα κυμανθεί από 21 έως 30°C στα νότια, στα κεντρικά από 22 έως 34 και τοπικά 36°C, ενώ στα βόρεια από 18 έως 28°C.


Αυτή ήταν η πρόγνωση για το επόμενο τριήμερο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία...για να είμαστε παντός καιρού.


Με εκτίμηση,

Μιχάλης Τζανακάκης


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου