«Ανοιχτοί» οι ουρανοί τα Θεοφάνεια - Έρχεται η πρώτη κακοκαιρία του νέου έτους

0

 


   Ακόμα μια ηλιόλουστη ημέρα είχαμε σήμερα στην Αττική, με τον ήλιο να κυριεύει σχεδόν το σύνολο του Αττικού ουρανού και τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τοπικά ακόμα και τους 17°C. Παρακάτω θα δούμε ποια πρόκειται να είναι η πορεία του καιρού αύριο, ανήμερα των Θεοφανείων, αλλά και πως αναμένεται να συνεχιστεί το σκηνικό του καιρού τη νέα εβδομάδα, που δείχνει πραγματικά να έχει επιτέλους ενδιαφέρον.

   Αύριο, Θεοφάνεια, ο καιρός θα ακολουθήσει το ίδιο ανοιξιάτικο μοτίβο που ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες (ή μάλλον τον τελευταίο μήνα), με αρκετή ηλιοφάνεια σε ολόκληρο σχεδόν το νομό, και θερμοκρασίες που το μεσημέρι ενδεχομένως να αγγίζουν ακόμα και τους 18°C. Βοριάδες - Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στην Αττική, με αρκετά ήπια ένταση, που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ.

   Το Σαββατοκύριακο ο καιρός αρχικά θα είναι βελτιωμένος με ηλιοφάνεια, λίγες τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασίες κοντά στους 17-18°C. Από την Κυριακή ωστόσο ένα κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και φαινόμενα μέτριας κυρίως έντασης, στο μεγαλύτερο μέρος του νομού από τις αρχές της νέας εβδομάδας. Θα λέγαμε πως η κακοκαιρία αυτή θα θυμίζει πιο πολύ τέλη φθινοπώρου - αρχές χειμώνα, καθώς προβλέπονται κατά περιόδους νοτιάδες που δεν θα επιτρέπουν στη θερμοκρασία να υποχωρήσει ιδιαίτερα.

Η παραπάνω κακοκαιρία θέλει ακόμα παρακολούθηση για να μπορούμε σε λίγες μέρες να ορίσουμε το μέγεθος των φαινομένων καθώς και τη διάρκειά τους. 

Παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις και σας ενημερώνουμε!


*Παρακάτω ακολουθεί χάρτης απεικόνισης συνολικής συσσώρευσης βροχής μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, από το Αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο GFS.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)