Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τη νέα εβδομάδα - Έρχονται βροχές και ψύχρα

1


   Ιδιαίτερα καλός είναι ο καιρός τις τελευταίες ημέρες στην Αττική, συνεχίζοντας έτσι την παρατεταμένη περίοδο καλοκαιρίας και ανομβρίας που έχει ξεκινήσει από τα μέσα του προηγούμενου μήνα. Αν και τις βραδινές ώρες η θερμοκρασία πέφτει αρκετά χαμηλά (περίπου 7-8 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας), τις μεσημεριανές ώρες, καταφέρνει να αγγίζει ή ακόμα και να ξεπερνάει τους 17-18°C.  Αλλαγή ωστόσο περιμένουμε από τις επόμενες ώρες στο σκηνικό του καιρού, με πτώση της θερμοκρασίας και φαινόμενα που αναμένεται αυτή τη φορά, να επηρεάσουν ολόκληρο το νομό.

 Παρακάτω ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες.

  Αύριο Δευτέρα, περιμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας για το νομό, με τα σύννεφα να αρχίζουν να πυκνώνουν από τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει τους 14-15 βαθμούς κελσίου. Νότιοι - Νοτιοδυτικοί οι άνεμοι, θα πλέουν με μέτρια ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 4-5 μποφόρ. Αξίζει να σημειώσουμε πως τις πρωινές ώρες, η  ορατότητα ενδεχομένως σε αρκετά σημεία του νομού να είναι περιορισμένη εξαιτίας πρωινών ομιχλών από τη πολύ υψηλή υγρασία.
  
  Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει να επηρεάζει την Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης με βροχές και τοπικές καταιγίδες, συνοδευόμενες και από δυνατές ριπές νότιου και δυτικού ανέμου (περίπου 5-6 μποφόρ). Το πέρασμα ωστόσο αναμένεται να είναι αρκετά σύντομο, με τα όποια φαινόμενα να μας εγκαταλείπουν  από νωρίς το μεσημέρι και μετά. Συννεφιασμένος θα παραμένει ο ουρανός καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας με μικρά ανοίγματα και πιθανότητες για τοπικά φαινόμενα. Σε παρόμοια επίπεδα η θερμοκρασία, δεν θα κατρακυλήσει εξαιτίας των νοτιάδων, παραμένοντας στο κέντρο της πόλης στους 14- 15°C. 

  Τη Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά νεφελώδης, με κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα νοτιότερα τμήματα του νομού. Η κακοκαιρία μπορεί να έχει υποχωρήσει από πλευράς φαινομένων, αλλά θα έχει ρίξει ιδιαίτερα τις θερμοκρασίες, με την επιστροφή του βορείου ανέμου. Ενδεικτικά, στο λεκανοπέδιο δεν αποκλείεται να έχουμε θερμοκρασίες κοντά στους 11-12°C την ημέρα και 6-7°C τη νύχτα, με τα βορειότερα, ορεινά - ημιορεινά τμήματα να πιάνουν αρκετά χαμηλότερες τιμές. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε και κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις και στη κορυφή της Πάρνηθας (πάνω από 1000m υψόμετρο).  Οι βοριάδες θα πνέουν με μέτρια ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 5-6 μποφόρ.

  Με κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή και με νεφώσεις χωρίς φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστεί ο καιρός μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

  1. Καλησπέρα, που αναμένονται βροχοπτώσεις στην Αττική τη Τρίτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου