Ο καιρός της νέας εβδομάδας: «Ανάστατος» ο καιρός - Πότε ζέστη και πότε κρύο

2

 



   Άστατος αλλά όχι και ιδιαίτερα χειμερινός ήταν ο καιρός το Σαββατοκύριακο, χωρίς τελικά ιδιαίτερα φαινόμενα, αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, νοτιάδες και σκόνη. Θα πάμε όμως τώρα να δούμε τον καιρό που περιμένουμε για αυτή την εβδομάδα, βαδίζοντας πλέον στο δεύτερο 10ήμερο του Δεκέμβρη και φτάνοντας όλο και πιο κοντά στην επίσημη ημερομηνία του χειμώνα.
 
   Αύριο Δευτέρα, ο καιρός θα αναμένεται συννεφιασμένος για το μεγαλύτερο μέρος του νομού, με μικρά -ίσως και τοπικά- διαστήματα με ηλιοφάνεια κυρίως στα νότια του νομού. Δεν αποκλείεται τοπικά στα βόρεια - βορειοδυτικά του νομού, να δούμε κάποια πολύ ασθενή φαινόμενα κυρίως το πρωί, ωστόσο η πιθανότητα είναι αρκετά μικρή. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να αγγίζει τοπικά τους 17-18 βαθμούς κελσίου. Μεταβλητοί οι άνεμοι, θα πνέουν με μέτρια ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

  «Βαρύς» ο καιρός και τη Τρίτη, με νεφώσεις και πιθανά τοπικά φαινόμενα στο νομό νωρίς το πρωί. Φυσικά δεν θα λείψουν τα διαστήματα με ηλιοφάνεια στον Αττικό ουρανό, κυρίως όμως τις μεσημεριανές ώρες.  Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να αγγίζει τοπικά τους 16-17 βαθμούς κελσίου. Βοριάδες πλέον οι άνεμοι, θα πνέουν με μέτρια ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

  Η Τετάρτη τώρα, θα θυμίζει περισσότερο χειμώνα, με την ημέρα να ξεκινάει με αραιές νεφώσεις και αρκετή ψύχρα για το μεγαλύτερο μέρος του νομού. Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας χαρακτηρίζουν και την υπόλοιπη ημέρα, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να παρουσιάζει αισθητή πτώση, φτάνοντας τους 14-15 βαθμούς κελσίου. Βοριάδες οι άνεμοι μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια νοτιάδες, θα πνέουν με μέτρια ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 3-4 μποφόρ.

    Δεν μοιάζει να κρατάει πολύ η πτώση της θερμοκρασίας όμως, αφού από την Πέμπτη μέχρι και τη Κυριακή περιμένουμε νέα «Θερμή εισβολή», με τον υδράργυρο τοπικά να ξεφεύγει ίσως ακόμα και άνω των 20 βαθμών κελσίου. 

Θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη του καιρού από τα επόμενα τρεξίματα και θα σας ενημερώνουμε για όλα τα νεότερα.

Μείνετε συντονισμένοι!

   

   

  • Παλαιότερη

    Ο καιρός της νέας εβδομάδας: «Ανάστατος» ο καιρός - Πότε ζέστη και πότε κρύο

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

  1. Καλησπέρα, βλέπετε κάποιο κύμα ψύχους στον ορίζοντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, όσο δεν καταφέρνει να σηκωθεί ισχυρός Αζορικος Αντικυκλωνας στον Ατλαντικό τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την χώρα μας και όχι μόνο... Όλα είναι πιθανά για το 3ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. Εδώ είμαστε και θα το παρακολουθούμε

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου