Χειμώνας τη Τετάρτη και Άνοιξη το Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση

2

   Με σκαμπανεβάσματα στο σκηνικό του καιρού φαίνεται πως θα εξελιχθεί η εβδομάδα στην Αττική, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει συνεχείς μεταβολές, άλλοτε ανοδικές και άλλοτε πτωτικές. Ήδη σήμερα Τρίτη έχουμε αντιληφθεί αλλαγές, με τις νεφώσεις να καλύπτουν το σύνολο του Αττικού ουρανού και τη θερμοκρασία να έχει παρουσιάσει μικρή πτώση. Ενδιαφέρον έχει όμως να δούμε την πορεία του καιρού μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, μιας και αναμένονται ψυχρές αλλά και θερμές εισβολές.

     Αύριο Τετάρτη η μεταβολή στη διάθεσή του καιρού θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρο τον νομό. Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, σε συνδυασμό με τοπικά φαινόμενα κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες θα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της μεταβολής, ενώ ένα ακόμα χαρακτηριστικό θα είναι και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Πιο συγκεκριμένα, στο κέντρο της Αθήνας, ο υδράργυρος θα δυσκολευτεί να ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς κελσίου τοπικά, ενώ στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νόμου η θερμοκρασία -ιδίως νωρίς το πρωί- θα βρίσκεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Βοριάδες οι άνεμοι μέχρι και το μεσημέρι, με αλλαγή διεύθυνσης σε νότια  από το απόγευμα, θα πνέουν με μέτρια ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ.

   Τη Πέμπτη, ο καιρός θα παρουσιάσει νέα μεταβολή αλλά αυτή τη φορά, δεν θα έχουμε φαινόμενα (πλην κάποιων τοπικών βροχοπτώσεων νωρίς το πρωί), ούτε χειμερινές θερμοκρασίες, αλλά αντίθετα περιμένουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει ακόμα και τους 19-20 βαθμούς κελσίου. Νεφώσεις κατά τα άλλα περιμένουμε στο νομό, με μικρά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας (κυρίως από το μεσημέρι και μετά). Νότιοι - Νοτιοδυτικοί πάλι οι άνεμοι, θα πνέουν με μέτρια ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ.

   Παρόμοιο, με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες και χωρίς φαινόμενα, θα είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, της τελευταίας εβδομάδας του επίσημου φθινόπωρου, με το καιρικό ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα αυξημένο από τη νέα εβδομάδα, από την αρχή του χειμώνα έως και τα τέλη του μήνα και τους έτους.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε για όλα τα νεότερα.

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

  1. Είναι πιθανό να έχουμε φαινόμενα αύριο Νότια Αττική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι! Τις απογευματινές ώρες κυρίως, φαίνεται πως θα έχει η Νότια Αττική φαινόμενα, ασθενούς έως και μέτριας έντασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου