Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Άκρως ανοιξιάτικος ο καιρός με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες - Πότε επιστρέφει η σκόνη

0

Μετά από μία εβδομάδα με θολή και ''βρώμικη'' -από τη σκόνη- ατμόσφαιρα, ο ουρανός σήμερα καθάρισε σημαντικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς η σκόνη που ήταν συγκεντρωμένη στην ατμόσφαιρα μετατοπίστηκε. Οι θερμοκρασίες παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα, ενώ ο ηλιόλουστος ουρανός θύμισε καλοκαίρι. Πάμε να δούμε αναλυτικά πως αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να μη θέλουν καμιά σημαντική μεταβολή του καιρού μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Σάββατο 30/03/2024:
Γενικά αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως στα Ανατολικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ στα Ανατολικά δεν αποκλείεται να σχηματιστούν και τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ, ενώ βαθμιαία από τα Δυτικά θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί έως 5 και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά έως και 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας τους 23 με 25 και τοπικά στα Κεντρικά ακόμα και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Στην Αττική, το Σάββατο, προβλέπεται παρόμοιο καιρικό σκηνικό με αρκετή ηλιοφάνεια σε ολόκληρο το νομό. Λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου (δεν αποκλείεται να σημειωθούν και λίγο υψηλότερες τιμές), ενώ οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί και από το απόγευμα νότιοι - νοτιοανατολικοί θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 2 με 4 Μποφόρ. 


Για τη Κυριακή 31/03/2024:
Γενικά αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως στα Ανατολικά. Η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα όπου τις πρωινές και τις βραδινές ώρες είναι πολύ πιθανό να σχηματιστούν και ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως και 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια τμήματα αναμένεται να φτάνει τους 23 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

(!) Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με μικρές συγκεντρώσεις.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Κυριακή, ο καιρός στο νομό αναμένεται να είναι βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια σε ολόκληρο το νομό. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου (δεν αποκλείεται να σημειωθούν και λίγο υψηλότερες τιμές), ενώ οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί και από το απόγευμα νότιοι - νοτιοανατολικοί θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 2 με 4 Μποφόρ. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης.



Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)