🌻 Ο καιρός με λίγα λόγια μέχρι τη Κυριακή του Πάσχα - Όλα τα νεότερα

0

 


ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 

⬇️ Αναλυτική πρόγνωση:

➡️ Μ. Τετάρτη & Μ. Πέμπτη: Καλός καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες κοντά στους 20 -21 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι ΒΔ και Ν τη Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη αντίστοιχα, αναμένονται να πνέουν κατά τόπους ενισχυμένοι με ένταση που θα φτάνει έως και τα 6 μποφόρ.

➡️ Μ. Παρασκευή: Καλός καιρός για το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει τοπικά τους 20-21 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι Ν - ΝΑ, θα πνέουν με ένταση κοντά στα 5-6 μποφόρ τοπικά.

➡️ Μ. Σάββατο: Λίγες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σε ολόκληρο το νομό. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει τοπικά τους 21-22 βαθμούς κελσίου, με τους μεταβλητούς ανέμους να μην ξεπερνούν τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

➡️ Κυριακή του Πάσχα: Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού περιμένουμε τη Κυριακή, με διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα και μετά ενδέχεται να πυκνώσουν και να δώσουν τοπικά φαινόμενα χωρίς ιδιαίτερη ένταση κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία σε ανοιξιάτικα επίπεδα θα φτάνει τοπικά τους 20-21 βαθμούς κελσίου, ενώ οι νοτιάδες θα πνέουν με ήπια ένταση, κοντά στα 4-5 μποφόρ.

📂Ας αναλύσουμε, τώρα, όλα τα τελευταία στοιχεία που μας έδωσε το μεγάλο μοντέλο ECMWF για τον καιρό της Κυριακής του Πάσχα.

📍Στις εικόνες 1 - 3 βλέπουμε τους χάρτες υετού (βροχοπτώσεων), και όπως φαίνεται μοιάζουν τελείως "καθαροί" για την Αττική, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο τοπικού ψιχαλίσματος.





📍Αντίστοιχα, στις εικόνες 4 - 6, βλέπουμε τους χάρτες με τα ποσοστά νεφώσεων, όπου μας παρουσιάζουν την Κυριακή σαν μια αρκετά συννεφιασμένη μέρα, με κάποια ωστόσο διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως αργά το πρωί και αργά το απόγευμα.







📍Από την εικόνα 6 έως και την εικόνα 9, τέλος, βλέπουμε τους χάρτες θερμοκρασίας, οι οποίοι και μας δίνουν ανοιξιάτικες τιμές κοντά στους 15 το πρωί και το βράδυ και κοντά στους 20 το μεσημέρι.






Μένει φυσικά να δούμε αν θα παραμείνουν τα ίδια στοιχεία μέχρι τουλάχιστον και τη Μ. Πέμπτη, οπότε και θα αρχίσουμε να κλειδώνουμε τον καιρό του Πάσχα.

Όσον αφορά τον καιρό για την επόμενη εβδομάδα, θα δούμε κάποια πράγματα τις επόμενες ημέρες.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!





Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)