Ο καιρός της νέας εβδομάδας: Με τοπικές βροχές και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες θα την υποδεχτούμε

0

 


Χριστός Ανέστη και χρόνια σας πολλά,

Με ανοιξιάτικο καιρό κάναμε εχθές το βράδυ Ανάσταση στο σύνολο του νομού, με τη Κυριακή του Πάσχα να παραμένει το ίδιο όμορφη, με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες τοπικές νεφώσεις, ήπιους νοτιάδες και ιδανικές για την εποχή θερμοκρασίες. Σημαντικό είναι όμως τώρα να δούμε, πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες στο νομό, καθώς ήδη από τις τελευταίες ώρες οι νεφώσεις έχουν αρχίσει να πυκνώνουν.

Από νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα, τα τελευταία στοιχεία μιλάνε για μια πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά του νομού, με τοπικά φαινόμενα ασθενούς έντασης που σταδιακά θα κάνουν το πέρασμά τους από το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας. Όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω εικόνες από το προγνωστικό μοντέλο ECMWF, φαίνεται το σύστημα να μας επηρεάζει μέχρι και τις πρωινές ώρες τουλάχιστον, ενώ δεν αποκλείεται να μας ξανά «ενοχλήσει» και τις μεσημεριανές ώρες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αξίζει να σημειώσουμε, πως δεν αποκλείεται να υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας (κυρίως στα ανατολικότερα).



Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε ήπια επίπεδα με τον υδράργυρο στο κέντρο της πόλης να αγγίζει τους 19-20 βαθμούς κελσίου, ενώ οι νοτιάδες θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι με ένταση κοντά στα 5-6 μποφόρ.

  Τη Τρίτη τώρα, ο καιρός αναμένεται να είναι αισθητά βελτιωμένος για το σύνολο του νομού, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, δεν αποκλείεται να φτάνει στο κέντρο της πόλης τους 21-22 βαθμούς κελσίου, ενώ σε κανονικά επίπεδα θα πνέουν και οι νοτιάδες (ΝΔ) με ένταση κοντά στα 4-5 μποφόρ τοπικά.

Παρόμοιο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα της εβδομάδας, χωρίς να αποκλείεται μια πρόσκαιρη επιδείνωση για το απόγευμα της Τετάρτης, κάτι που θα δούμε σε νεότερη πρόγνωση.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)