UPDATE: Οι τελικές προβλέψεις για τον καιρό του Πάσχα - Πως θα σουβλίσουμε το αρνί στην Αττική (Χάρτες)

0


    Με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία εξελίχθηκαν σε ηλιοφάνεια ξεκίνησε σήμερα η Μ. Παρασκευή για την Αττική, ενώ δεν λείπουν οι ανοιξιάτικές θερμοκρασίες αλλά και το νοτιαδάκι, που τοπικά φτάνει ακόμα και τα 5-6 μποφόρ. Μια ανάσα βρισκόμαστε πια πριν από το Πάσχα, οι εκδρομείς έχουν εγκαταλείψει ήδη (ή εγκαταλείπουν τώρα) την πρωτεύουσα, όμως πολλοί είναι και αυτοί που έχουν επιλέξει την Αθήνα και τα πέριξ για να περάσουν το Πάσχα τους, οπότε πολύ βασικό είναι να δούμε τις συνθήκες που θα κάνουμε Ανάσταση και που θα ψήσουμε το αρνί. 

   Αύριο Μ. Σάββατο, περιμένουμε αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας για το σύνολο του νομού. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα βρίσκεται κοντά στους 18-19 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι (το πρωί βοριάδες και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί) θα πνέουν με ήπια ένταση που δε θα ξεπερνά τα 3-4 μποφόρ. Ανάσταση θα κάνουμε με ήπιες θερμοκρασίες κοντά στους 14 βαθμούς κατά μέσο όρο και πολύ ήπιους νοτιάδες.

   Τη Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός τελικά φαίνεται να είναι σχετικά βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες και νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Σύμφωνα με όλα τα τελευταία δεδομένα, το αρνί φαίνεται να σουβλίζεται τελικά κανονικά στην Πρωτεύουσα, με νεφώσεις οι οποίες δεν θα εμπνέουν κανέναν κίνδυνο εκδήλωσης τοπικών φαινομένων. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει στο κέντρο της Αθήνας τους 19 -20 βαθμούς, ενώ ήπιοι θα εξακολουθούν να πνέουν και οι νοτιάδες, που δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ.

  Τη Δευτέρα του Πάσχα, η μέρα είναι πιθανό να ξεκινήσει με λίγα τοπικά ασθενή φαινόμενα κυρίως στα Δυτικά του νομού νωρίς το πρωί, τα οποία σύντομα όμως φαίνεται να εξασθενούν. Η υπόλοιπη ημέρα μοιάζει να περνάει με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία σε ανοιξιάτικα επίπεδα θα αγγίζει τοπικά τους 21-22 βαθμούς κελσίου. Ήπιοι θα παραμένουν οι νοτιάδες για το σύνολο του νομού, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ.

Παρακάτω ακολουθούν οι προγνωστικοί χάρτες από το μαθηματικό μοντέλο ECMWF:




(Χάρτες ποσοστού νεφώσεων για την Κυριακή του Πάσχα)





(Χάρτες θερμοκρασίας)

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)