Breaking

«Σάρωσαν» το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας οι καταιγίδες: Έπεσαν περισσότεροι από 15.000 κεραυνοί μέσα σε λίγες ώρες - Ποια η εξέλιξη του καιρού

 


Σημαντική μεταβολή παρουσίασε σήμερα Πέμπτη το σκηνικό του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα, μετατρέποντας τη ημέρα σε ένα διάλλειμα από τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και από τη ξηρασία του τελευταίου διαστήματος. Πιο συγκεκριμένα, βροχές αλλά και καταιγίδες σημειώθηκαν σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και σε αρκετά νησιά του βορείου Αιγαίου, με τα φαινόμενα μάλιστα να ήταν κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά, συνοδευόμενα και από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα αλλά και πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις.

Εντυπωσιακό επίσης ήταν το γεγονός πως μέσα σε μόλις λίγες ώρες κατάφεραν να πέσουν περισσότεροι από 15.000 κεραυνοί, ενώ παράλληλα οι θερμοκρασιακές τιμές στη χώρα παρέμειναν σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα του μέσου όρου για πρώτη φορά μετά από ένα ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα αρνητικών ρεκόρ.

Σε ότι αφορά τώρα την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες, τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται σημαντικά, με τα φαινόμενα να περιορίζονται κυρίως στα νότια νησιωτικά τμήματα μέχρι πολύ γρήγορα να εξασθενήσουν πλήρως.

Έτσι αύριο Παρασκευή, η μέρα για την περιοχή της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς, των Σποράδων και της Κρήτης περιμένουμε να ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις και τοπικά φαινόμενα τα οποία πολύ γρήγορα θα έχουν περιοριστεί, μετατρέποντας το σκηνικό του καιρού σε ‘’αίθριο‘’. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός περιμένουμε να είναι σε γενικές γραμμές αίθριος, με πιθανή την ανάπτυξη παροδικών νεφώσεων κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες, περιμένουμε σταδιακή άνοδο του υδραργύρου, με τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς και στην νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι βόρειοι – βορειοδυτικοί, περιμένουμε να πνέουν στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί, με ένταση που δεν αποκλείεται να αγγίζει ακόμα και τα 7 Μποφόρ.

Στη περιοχή της Αττικής, ο καιρός αύριο αναμένεται να είναι στο σύνολο του νομού βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, όποτε και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα. Σε άνοδο η θερμοκρασία, θα φτάνει τοπικά τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, έως και 5 Μποφόρ.

Βελτιωμένος περιμένουμε να είναι ο καιρός και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο, ενώ θα επιστρέψει και το μελτέμι, διατηρώντας έτσι μια ισορροπία με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας