Λίγα λόγια για τον καιρό μέχρι και το Σάββατο: Που θα φτάσει ο υδράργυρος και που θα σημειωθούν τοπικές βροχές

0

Χωρισμένη στα δύο φαίνεται πως είναι ο καιρός στη χώρα σήμερα, Τσικνοπέμπτη, καθώς στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα επηρεάσουν και τα βορειότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και τη Θεσσαλία, ενώ ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πάμε να δούμε με λίγα λόγια πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες μέχρι μέχρι και το Σάββατο, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά, με τις θερμοκρασίες παράλληλα να παραμένουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά

Αύριο Παρασκευή, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε σχεδόν αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό στα κεντρικά και βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι - βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα νότια δυτικοί -  βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση φτάνοντας στα βόρεια τους 12 με 14 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα αγγίζει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πιθανότητα για τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά τους 16-18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί έντασης 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Το Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα δυτικά αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή φτάνοντας στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή, θα φτάνει τοπικά τους 16-18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ήπια ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3 με 4 Μποφόρ.


Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)