Λίγα λόγια για τον καιρό μέχρι και το τέλος της εβδομάδας - Με ήπιες συνθήκες θα κυλήσουν οι πρώτες ημέρες του Φλεβάρη στη χώρα

0

Μετά από μία ψυχρή εισβολή που απασχόλησε τη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, όλα τα στοιχεία πλέον δείχνουν πως ο καιρός των επομένων ημερών αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική βελτίωση, με την ηλιοφάνεια να επιστρέφει και τις θερμοκρασίες να ''σκαρφαλώνουν'' και πάλι σε υψηλότερα, από το κανονικό, επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, 

Αύριο Παρασκευή, περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη, από αργά το απόγευμα στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες και από το βράδυ στην Εύβοια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Το Σάββατο, γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στη Χαλκιδική, τη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 8 με 10 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Βελτιωμένος φαίνεται πως θα είναι ο καιρός στη χώρα και την Κυριακή.

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)