Πολικό παραλήρημα στη Κίνα: Στα λευκά το Πεκίνο - Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο ζητάει να ληφθούν μέτρα

0

 

Η Κίνα αντιμετωπίζει άλλη μια καιρική πρόκληση με την άφιξη ενός νέου κύματος κακοκαιρίας μετά από αυτό που είχε ήδη καταγραφεί τον Δεκέμβριο.

Το νέο αυτό πολικό κύμα ψύχους, αναβάθμισε το επίπεδο προειδοποίησης από τις κινεζικές μετεωρολογικές αρχές στο υψηλότερο των τριών σταδίων για ακραία καιρικά φαινόμενα που χρησιμοποιείται στη χώρα, καθώς προβλέπουν μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας σε όλες τις νότιες περιφέρειες της Κίνας.

Από σήμερα μέχρι και μεθαύριο, Παρασκευή, οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες ή οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα περισσότερα τμήματα της νότιας Κίνας θα μειωθούν κατά 6 ως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο οι θερμοκρασίες σε τμήματα των περιφερειών Γκουιζού, Χουνάν, Γκουανγσκσί και Τζιανγκσί δεν αποκλείεται να σημειώσουν πτώση κατά περισσότερο από 20 βαθμούς Κελσίου.

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο κάλεσε τις τοπικές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα, συμβούλευσε τον πληθυσμό να μην εκτίθεται στο ψύχος και ζήτησε να προστατευθούν οι σοδειές και τα υδάτινα προϊόντα.

Η Κίνα έχει ένα σύστημα τριών βαθμών με χρώματα για να προειδοποιεί για κακοκαιρία. Το πορτοκαλί είναι για τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα και ακολουθούν το κίτρινο και το μπλε.

Στους μείον 52,3 βαθμούς η βουτιά του υδραργύρου

Τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκε Ρεκόρ αρνητικών θερμοκρασιών καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες σε αρκετές κωμοπόλεις της ασιατικής χώρας, με τον υδράργυρο να κατρακυλά ακόμα και στους μείον 52,3 βαθμούς.

Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, η θερμοκρασία που καταγράφηκε την Κυριακή, στην κωμόπολη Τουερχόνγκ της κομητείας Φουγιούν ήταν η χαμηλότερη αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία στη δυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ, καθώς καταγράφηκε στους 52,3 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν (κάτω από τη χαμηλή θερμοκρασία ρεκόρ των -51,5 βαθμών Κελσίου που είχε καταγραφεί στις 21 Ιανουαρίου 1960).

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κίνα είναι 53 βαθμοί κάτω από το μηδέν. Καταγράφηκε στη Μοχέ, μια πόλη στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ πέρυσι στις 22 Ιανουαρίου.

Στα λευκά ντυμένο το Πεκίνο
Έντονες χιονοπτώσεις στο Πεκίνο το έντυσαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στα λευκά, ενώ παράλληλα δεν ήταν λίγα και τα προβλήματα που προκλήθηκαν στη κυκλοφορία. Οι δημοτικές αρχές ανέφεραν ότι έπεσαν πάνω από 4 εκατοστά χιόνι και εξέδωσαν προειδοποιήσεις για παγωμένο δρόμο καθώς οι θερμοκρασίες στη περιοχή παραμένουν αρνητικές. Η κυβέρνηση της πόλης κάλεσε τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις, να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να οδηγούν προσεκτικά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)