Στο έλεος του χιονιά η Ρωσία: Οι πολικές θερμοκρασίες σπάνε τους αγωγούς θέρμανσης

1

Περισσότερο από ένα μήνα έχει διαρκέσει ο βαρύς χειμώνας στη Ρωσία, με τα προβλήματα που δημιουργούνται στους, συνηθισμένους κατά τα άλλα στο κρύο, κατοίκους να γίνονται ολοένα και περισσότερα.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι οι καταστροφές που δημιουργούνται σε αγωγούς ζεστού νερού αλλά και θέρμανσης, καθώς από την πολύ μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας... Εκρήγνυται! Αυτό όπως είναι αντιληπτό, προκαλεί πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση και στη θέρμανση, κάτι που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τους πολίτες.


Παράλληλα, στο Ποντόλσκ, μια πόλη με περισσότερους 300.000 κατοίκους, λίγα χιλιόμετρα μακριά της Μόσχας, εξαιτίας της καταστροφής ενός αγωγού θέρμανσης, περίπου ο μίσος πληθυσμός της αναγκάστηκε να υπομείνει το πολικό ψύχος για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι πολίτες, άναψαν φωτιές στους δρόμους για να μπορέσουν να ταρακουνήσουν τη κυβέρνηση της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως οι θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας αγγίζουν τους 20 βαθμούς κάτω από το μηδέν!


Οι κάτοικοι επιρρίπτουν ευθύνες στις τοπικές αρχές, αφού πιστεύουν ότι δεν έλαβαν άμεσα μέτρα, ενώ επίσης θεωρούν ότι οι φωνές τους δεν ακούγονται.

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου