Μετά τα 20άρια έρχεται χιονιάς: Πότε τον περιμένουμε και ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεάσει

1

Με θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ακόμα και τους 20-21 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να εξελιχθεί το καιρικό σκηνικό στη χώρα μας τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ένα νέο ψυχρό κύμα από τα Βαλκάνια, θα κάνει αισθητή τη παρουσία του, αρχικά στη βόρεια χώρα, και στη συνέχεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, με κύρια χαρακτηριστικά του, την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, τις τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις, όχι μόνο στα ορεινά - ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας (κυρίως) χώρας, όπως επίσης και οι τοπικές βροχές και καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός στη χώρα μας μέχρι και τη Παρασκευή αναμένεται να θυμίζει περισσότερο άνοιξη, καθώς φαίνεται πως περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις με τοπικά φαινόμενα σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και των νήσων του Βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς επίσης και θερμοκρασίες που θα βρίσκονται σε πολύ υψηλότερα, από τα φυσιολογικά, επίπεδα, αφού θα αγγίζουν τοπικά ακόμα και τους 20 - 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ήπια - μέτρια ένταση τη Πέμπτη, ενώ τη Παρασκευή περιμένουμε επιδείνωση με ριπές έως και 7-8 Μποφόρ.



(Θερμοκρασίες Επιφάνειας για το μεσημέρι της Πέμπτης - Παρασκευής)

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται σε όλη τη χώρα το Σάββατο με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Αργά το βράδυ του Σαββάτου δεν αποκλείεται να δούμε χιονοπτώσεις και εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει η ένταση τους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. 



(Θερμοκρασίες Επιφάνειας για το μεσημέρι και το βράδυ του Σαββάτου)

Από την συγκεκριμένη ψυχρή εισβολή δεν φαίνεται να επηρεάζεται σημαντικά η περιοχή της Αττικής, καθώς παρόλο που θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας (από την Κυριακή), δεν φαίνεται να είναι τόση ώστε οι όποιες χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν χαμηλότερα από τα 550-600 μέτρα.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου