Από τους -19 στους 18 βαθμούς Κελσίου: Χωρισμένη στα δύο η Ελλάδα - Ο καιρός τις επόμενες ώρες

1

 

Ένα ακόμα «ψυχρό» πρωινό περάσαμε σήμερα στη χώρα μας, με τις θερμοκρασίες για άλλη μια ημέρα να παραμένουν σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, με το υδράργυρο σε ορισμένες ορεινές περιοχές της βόρειας χώρας να αγγίζει νωρίς το πρωί ακόμα και τους -19 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα η χώρα φάνηκε να είναι χωρισμένη στα δύο, αφού η θερμοκρασία στο Καστελόριζο ξεπερνούσε τοπικά ακόμα και τους 17-18 βαθμούς! Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα Αν. προσήνεμα, ενώ επίσης, ο καιρός από τις επόμενες ώρες αναμένεται να παρουσιάσει αισθητή βελτίωση στο σύνολο της χώρας, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, μείωση της έντασης των ανέμων και αρκετά διαστήματα με ανοιχτό ουρανό.


Πιο αναλυτικά, αύριο Τρίτη, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται να είναι γενικά αίθριος και μόνο στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχοπτώσεων έως το μεσημέρι υπάρχει για την περιοχή της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές της βόρειας χώρας από -04 - 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -02 - 13 βαθμούς και στη νησιωτική Ελλάδα από 07 - 15 βαθμούς, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 16 - 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στο Αιγαίο 5-7 Μποφόρ.


Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάνει τοπικά τους 13-14 βαθμούς Κελσίου, ενώ εξασθένηση θα παρουσιάσουν και οι βοριάδες, πνέοντας με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 4-6 Μποφόρ.

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου