Νέο κύμα κακοκαιρίας φέρνει βροχές και πιθανές καταιγίδες στην Αττική - Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα (Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ)

1

 

Αντιμέτωπη με ένα ακόμα, νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να έρθει η χώρα μας τις αμέσως επόμενες ώρες, με όλα τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα να θέλουν σημαντική επιδείνωση του καιρού, με βροχές, καταιγίδες, Αφρικανική σκόνη αλλά και τοπικά ισχυρούς νοτιάδες. 


> Πιο αναλυτικά για τη περιοχή της Αττικής:

Τετάρτη (22/11/2023)

Από νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης ο καιρός φαίνεται να επιδεινώνεται σημαντικά, με τις πρώτες βροχοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους από τα νότια. Πιθανότητες για εκδήλωση καταιγίδας παρουσιάζουν περιοχές στα νοτιότερα τμήματα του νομού, ενώ δεν αποκλείεται επίσης να επηρεαστούν και άλλες περιοχές στα δυτικά και τα κεντρικότερα τμήματα. Με παρόμοιο καιρικό σκηνικό φαίνεται πως θα φτάσουμε μέχρι και αργά το μεσημέρι - νωρίς το απόγευμα, με τα φαινόμενα από τότε και ύστερα να περιορίζονται και να εξασθενούν σημαντικά. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 19 -21 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι νότιας διεύθυνσης άνεμοι ενδεχομένως να αγγίζουν σε ένταση τα 5-6 Μποφόρ. 

Πέμπτη (23/11/2023)

Τη Πέμπτη, ο καιρός στην Αττική αναμένεται γενικά συννεφιασμένος. Πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα παρουσιάζεται κατά τις απογευματινές ώρες της ημέρας και κυρίως για τις νοτιότερες περιοχές του νομού. Η θερμοκρασία φαίνεται να παραμένει σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών φτάνοντας τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 20 -22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι, μεταβλητής διεύθυνσης, άνεμοι φαίνεται να παρουσιάζουν εξασθένηση, με την έντασή τους να μην ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 Μποφόρ. 

Με νεφώσεις αλλά και τοπικά φαινόμενα αναμένεται, τώρα, να φτάσουμε στη Παρασκευή, με όλα τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, ωστόσο, να θέλουν μια νέα ψυχρή ψυχρή εισβολή, με πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες αλλά και ισχυρούς ανέμους μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

*Επιμέλεια πρόγνωσης: Δημήτρης Ντόβας

> Η πανελλαδική πρόγνωση με τον Μιχάλη Τζανακάκη

1)Βροχές και καταιγίδες τη Τετάρτη
2)Ισχυροί Νοτιάδες – Μεταφορά Αφρικανικής σκόνης
3)Άνοδο της θερμοκρασίας

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από σήμερα το βράδυ στα Δυτικά, ενώ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το πρωί στα Νότια και Ανατολικά με μικρή εξασθένηση από την Πέμπτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί ευνοώντας τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, ενώ ο υδράργυρος θα παρουσιάσει κυρίως αύριο άνοδο.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Τετάρτη 22/11/2023:
Έντονες βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δυτικά, τη Θράκη, τη Νότια και Ανατολική νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, αφού θα συνοδεύονται και από αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα. Στα υπόλοιπα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικά ασθενών βροχών, ενώ παράλληλα οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοούν και τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά Νότιοι 5 με 6 και τοπικά στα Βόρεια 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά επίσης Νότιοι στρεφόμενοι αργότερα σε ΝΑ με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα Βόρεια από 6 έως 19°C, στα Κεντρικά από 08 έως 24°C και στα Νότια από 11 έως 23°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 20 με 21 βαθμούς.

Για Πέμπτη 23/11/2023:
Τα φαινόμενα την Πέμπτη θα είναι γενικά πιο ήπια, αφού ίσως υπάρξουν μόνο κάποιες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νησιά του Β.Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στα υπόλοιπα θα εκδηλωθούν διάσπαρτες ασθενείς βροχές με διαστήματα ηλιοφάνειας πιο μεγάλα στην Δυτική, Κεντρική και Βόρεια ηπειρωτική χώρα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Ν-ΝΑ μέτριοι 4 με 5 Μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο πέλαγος και Α-ΒΑ έως 7 Μποφόρ στο Βόρειο, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ΝΑ 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ ευνοώντας τη μεταφορά Αφρικανική σκόνης κυρίως στα Νότια.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή αφού θα κυμανθεί από 6 έως 17°C στα Βόρεια, από 7 έως 20°C στα Κεντρικά και από 10 έως 23°C στα Νότια. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 21 με 22°C.

Την Παρασκευή θα είναι γενικά άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στα Δυτικά, Νότια και Ανατολικά με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στα Δωδεκάνησα, ενώ παράλληλα στα υπόλοιπα θα υπάρχουν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι νοτιάδες θα είναι μέτριας έντασης με ενίσχυση από το απόγευμα μεταφέροντας έτσι και ποσότητες Αφρικανικής σκόνης με την θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες...για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση
Τζανακάκης Μιχαήλ

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου