Με ανοιξιάτικη διάθεση μπαίνει ο Νοέμβρης για την Αττική, ενώ έρχεται κακοκαιρία - Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

0

 

Με αρκετή ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και γενικότερα συνθήκες που αντιστοιχούν σε μια ανοιξιάτικη περίοδο πέρασαν οι πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας για την Αττική, κλείνοντας έτσι τον μήνα Οκτώβριο με ένα πραγματικό χαμηλό ύψος υετού αλλά και με σχετικά υψηλή μέση θερμοκρασία μήνα. Πάμε να δούμε αναλυτικά, τώρα, πως αναμένεται να εξελιχθεί το καιρικό σκηνικό στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα τις επόμενες ώρες και ημέρες, με τον νέο μήνα να ξεκινάει με παρόμοιες συνθήκες οι οποίες σύντομα, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται να αλλάζουν.

Αναλυτικά,

Τετάρτη (01/11/2023)

Σήμερα Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου, ο καιρός αναμένεται σε γενικές γραμμές βελτιωμένος για το σύνολο του νόμου. Παροδικές νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες από το μεσημέρι και μετά, καθώς και διαστήματα με ηλιοφάνεια φαίνεται πως θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, με την θερμοκρασία επίσης για ακόμα μια μέρα να παραμένει σε σχετικά υψηλά, για την εποχή, επίπεδα, αφού ο υδράργυρος θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 25-27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 Μποφόρ.
Πέμπτη (02/11/2023)

Αύριο Πέμπτη το καιρικό σκηνικό στην περιοχή της Αττικής αναμένεται να μην διαφέρει ιδιαίτερα από αυτό των τελευταίων ημερών, με νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας. Μικρή παρουσιάζεται η πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικά ασθενή φαινόμενα κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομου. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε μικρή πτώση, με τον υδράργυρο τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τους 23-25 βαθμούς Κελσίου. Οι, μεταβλητής διεύθυνσης, άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 3-4 Μποφόρ.

Την Παρασκευή και μέσα στο Σαββατοκύριακο, τώρα, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας ερχόμενο από τα δυτικά φαίνεται πως θα επηρεάσει σημαντικά τη χώρα μας, με την Αττική ωστόσο να μην επηρεάζεται σημαντικά. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το τριήμερο αναμένεται να είναι οι τοπικά ισχυροί άνεμοι έως και 7 μποφόρ και τα τοπικά φαινόμενα.

*Επιμέλεια πρόγνωσης Αττικής: Δημήτρης Ντόβας

> Η πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

1)Βροχές στα Δυτικά, Βόρεια και Ανατολικά
2)Νοτιάδες στα πελάγη
3)Μικρή άνοδο του υδραργύρου

Με βροχές και καταιγίδες από τα Δυτικά φαίνεται πως θα μπει καινούριος μήνας τις επόμενες ημέρες, οι οποίες θα είναι πιο έντονες από την Πέμπτη, ενώ ξανά έντονη θα κάνουν την παρουσία τους οι Νοτιάδες στα πελάγη μας από την Παρασκευή μεταφέροντας Αφρικανική σκόνη και ανεβάζοντας πάλι τον υδράργυρο κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τετάρτη 01/11/2023:
Ψυχρό μέτωπο αναμένεται να επηρεάσει την Δυτική χώρα τα ξημερώματα της πρώτης μέρας του Νοέμβρη με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν σχετικά γρήγορα. Από κει και πέρα στην Θράκη, τα Ανατολικά νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Δυτική Κρήτη ίσως βρέξει τοπικά με μικρή ένταση και διάρκεια. Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα Κεντρικά και Βόρεια. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα Δυτικά και Ανατολικά τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά Ν-ΝΔ εντάσεως 4 με 5 και τοπικά στα Νότια 7 Μποφόρ, ενώ αργότερα στο υπόλοιπο πέλαγος θα εξασθενήσουν στα 1 με 2 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά Β-ΒΔ 4 με 5 Μποφόρ, όπου αργότερα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν Δυτικοί πνέοντας ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στα Βόρεια από 10 έως 25°C, στα Κεντρικά από 13 έως 27°C, ενώ στα Νότια από 16 έως 26°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς.

Για αύριο Πέμπτη 02/11/2023:
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Πέμπτη σχηματίζοντας η κακοκαιρία πάνω από τη χώρα μας το γνωστό Ελληνικό γράμμα ´´Π´´, αφού τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Δυτική, Βόρεια και Ανατολική χώρα. Πιο συγκεκριμένα σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ βροχές θα σημειωθούν στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, την Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Χαλκιδική. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στην Δυτική και Ανατολική χώρα, ενώ βαθμιαία βελτίωση θα υπάρξει από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα αναμένονται νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις βραδινές ώρες στα Δυτικά και Βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά Ν-ΝΔ εντάσεως 4 με 5 και τοπικά στα Νότια 7 Μποφόρ, ενώ στο Βόρειο πέλαγος θα είναι ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν στο Κεντρικό και Νότιο πέλαγος Δυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 Μποφόρ, ενώ στο Βόρειο πέλαγος θα είναι ασθενείς 1 με 2 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία σημειώνοντας μικρή πτώση στα Βόρεια, θα κυμανθεί από 09 έως 21°C, ενώ στα Κεντρικά και Νότια η μέγιστη δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 27°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς.

Η Παρασκευή φαίνεται γενικά ότι θα είναι πιο ήπια μέρα από πλευράς φαινομένων, αφού θα εκδηλωθούν μόνο κάποιες τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας στη Δυτική χώρα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το κύριο χαρακτηριστικό όμως του καιρού θα είναι οι έντονοι Νοτιάδες στα πελάγη με τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης και την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για το επόμενο τριήμερο. Μείνετε συντονισμένοι για την ενημέρωση των ενδιαφέρων, όπως φαίνεται με τα μέχρι τώρα δεδομένα, καιρικών εξελίξεων του ερχόμενου Σαββατοκύριακου…για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)