Ο καιρός της νέας εβδομάδας: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, αρκετή ηλιοφάνεια και αφρικανική σκόνη στην Αττική - Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

1

 

Με αρκετή ηλιοφάνεια, πρωινές ομίχλες και Αφρικανική σκόνη πέρασε το Σαββατοκύριακο για την Αττική, με τον υδράργυρο παράλληλα να καταφέρνει για ακόμα λίγες ημέρες να παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τοπικά ακόμα και τους 28-29 βαθμούς Κελσίου. Βελτιωμένο από πλευράς θερμοκρασιών αναμένεται να συνεχίσει να είναι το καιρικό σκηνικό στην Αττική και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας, με όλα τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία να θέλουν την 'άνοιξη' να παραμένει.

Αναλυτικά...

Δευτέρα (23/10/2023)

Αύριο Δευτέρα ο καιρός στην περιοχή της Αττικής αναμένεται βελτιωμένος. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει για το μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος του νομού, ενώ λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 28-30 βαθμούς Κελσίου, ενώ ήπια θα πνέουν οι μεταβλητής διεύθυνσης άνεμοι (βόρειοι κατά τις πρωινές ώρες και νότιοι από το μεσημέρι και μετά) χωρίς να ξεπερνούν τοπικά τα 3-4 Μποφόρ. Αυξημένη αναμένεται να είναι στην ατμόσφαιρα η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης.

Τρίτη (24/10/2023)

Βελτιωμένος αναμένεται να είναι ο καιρός και κατά τη διάρκεια της Τρίτης, με αρκετή ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα στα βόρεια κυρίως τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία σε παρόμοια, υψηλά για την εποχή, επίπεδα , θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 27-29 βαθμούς Κελσίου, ενώ ήπια θα πνέουν οι, μεταβλητής διεύθυνσης, άνεμοι (βόρειοι κατά τις πρωινές ώρες και νότιοι από το μεσημέρι και μετά) χωρίς να ξεπερνούν τοπικά τα 3-4 Μποφόρ. Αυξημένη αναμένεται να είναι στην ατμόσφαιρα η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης.

Με λίγες νεφώσεις, διαστήματα ηλιοφάνειας και θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να φτάσουμε μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα της εβδομάδας, ενώ με βάση τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σημαντική μεταβολή στο σκηνικό του καιρού μέχρι και το τέλος του μήνα.

*Επιμέλεια πρόγνωσης Αττικής: Δημήτρης Ντόβας


> Η Πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη

-Τοπικές βροχές στα Δυτικά 
-Ασθενείς άνεμοι στα πελάγη
-Ο υδράργυρος στα ίδια επίπεδα

Με βροχές και καταιγίδες κύλησε η σημερινή μέρα για το Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν με ασθενείς ένταση σε τοπικό επίπεδο και στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο έως τις αυριανές πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα επικράτησε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, ενώ έτσι αναμένεται να παραμείνει το σκηνικό του καιρού και τη νέα εβδομάδα τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και τη θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά:

Για αύριο Δευτέρα  23/10/2023:
Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός για αύριο Δευτέρα με παροδικές αραιές νεφώσεις όπου στα Δυτικά θα είναι πιο πυκνές και ίσως σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στο Ιόνιο τις πρώτες πρωινές ώρες με γρήγορη όμως βελτίωση. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη λόγω σχηματισμού τοπικών ομιχλών.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ΒΔ 3 με 4 και τοπικά από το απόγευμα στα Νότια 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στα Βόρεια από 10 έως 27°C, στα κεντρικά από 08 έως 29 και τοπικά 30°C, ενώ στα νότια από 16 έως 29°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς.

Για Τρίτη 24/10/2023:
Στο ίδιο περίπου μοτίβο θα κυλήσει και η Τρίτη, αφού δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα παρά μόνο κάποιες αραιές νεφώσεις όπου στα Κεντρικά και τα Βόρεια θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές. Στα υπόλοιπα θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη λόγω σχηματισμού τοπικών ομιχλών.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν στο Βόρειο πέλαγος ασθενής έντασης μεταβλητοί 1 με 2 Μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Β-ΒΔ μέτριοι 3 με 4 και τοπικά 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα είναι επίσης ΒΔ εντάσεως 2 με 3 και τοπικά 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία παραμένοντας περίπου στα ίδια επίπεδα, στα βόρεια θα κυμανθεί από 08 έως 27°C, στα κεντρικά από 09 έως 28 και τοπικά 29°C και στα νότια από 15 έως 28°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει πάλι τους 24 με 25 βαθμούς.

Την Τετάρτη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα υπάρξει μεταβολή του καιρού, αφού θα επικρατούν αραιές νεφώσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα, οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν στα βορειοδυτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριας έντασης, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη νέα εβδομάδα. Μείνετε συντονισμένοι για την ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες…για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου