Βροχερή μέρα η Τρίτη - Άστατος ο καιρός μέχρι και τη Πέμπτη

0

 

   Με μουντό, συννεφιασμένο καιρό ξεκίνησε σήμερα η εβδομάδα για την Αττική, με τα πρώτα φαινόμενα να ξεκινούν από αργά το μεσημέρι, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται ιδιαίτερη ένταση. Η θερμοκρασία έκανε βουτιά, οι άνεμοι έπνεαν ενισχυμένοι και όλα ξαφνικά αρχισαν να θυμίζουν φθινόπωρο. Πάμε όμως να δούμε πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες, αφού όλα δείχνουν πως οι βροχές θα παραμείνουν μέχρι και αύριο Τρίτη, με μικρό διάλειμμα τη Τετάρτη και επανέναρξη τη Πέμπτη.

Αναλυτικά, 

Από τα ξημερώματα της Τρίτης οι βροχοπτώσεις αναμένεται να επιστρέψουν με νέο γύρο στην Αττική, με πιθανότητα εκδήλωσης ακόμα και τοπικών καταιγίδων ή χαλαζοπτώσεων. Τα όποια φαινόμενα μοιάζει να κρατούν μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης όπου και θα περιοριστούν στα βορειότερα τμήματα μέχρι να εξασθενήσουν πλήρως. Η θερμοκρασία, σε παρόμοια επίπεδα με σήμερα, θα φτάσει τοπικά τους 17-18 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι (Δ - ΒΔ) θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι, με ένταση κοντά στα 5-6 μποφόρ.

Βελτίωση του καιρού -από πλευράς φαινομένων- περιμένουμε τη Τετάρτη, με αρκετή ηλιοφάνεια για ολόκληρο το νομό. Λίγες νεφώσεις δεν αποκλείεται να εμφανιστούν μέσα στη μέρα κυρίως στα βόρεια του νομού, χωρίς όμως να εμφανίζουν πιθανότητες για κάποια τοπικά φαινόμενα. Η θερμοκρασία σε ήπια για την εποχή επίπεδα θα φτάνει τοπικά τους 16-17 βαθμούς κελσίου, ενώ ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι (Δ) , με ένταση που δεν αποκλείεται να αγγίζει ακόμα και τα 7 μποφόρ.

Επιστροφή στο φθινόπωρο περιμένουμε τη Πέμπτη με νέο κύκλο φαινομένων αλλά και πτώση της θερμοκρασίας, που δείχνουν ωστοσο να είναι αρκετά πρόσκαιρα.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)