Η πιο κρύα μέρα η Τρίτη - Ήπιος ο καιρός τα Χριστούγεννα

0


    Αισθητή έγινε σήμερα Δευτέρα η μεταβολή του καιρού σε ολόκληρο το νομό, με τον υδράργυρο να παρουσιάζει πτώση τουλάχιστον 8-9 βαθμών κελσίου, με λίγες ψιχάλες να κάνουν την εμφάνισή τους στα υπερβόρεια προάστια της Αθήνας και με τους βοριάδες να ξεπερνούν τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ. Ιδιαίτερα ψυχρός, ωστόσο, αναμένεται να είναι ο καιρός και αύριο Τρίτη με τον υδράργυρο στο νομό να δυσκολεύεται να ξεπεράσει ακόμα και τους 10-11 βαθμούς κελσίου. 

   Αναλυτικά: 

   Αύριο Τρίτη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο μεγαλύτερο μέρος του νομού, με μικρά ανοίγματα ηλιοφάνειας. Λίγες ψιχάλες δεν αποκλείεται να πέσουν στα βόρεια και ανατολικά του νομού, χωρίς όμως να αναμένεται κάτι παραπάνω. Ασθενείς χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να έχουμε στην Πάρνηθα (900+ μ.). Η θερμοκρασία σε περεταίρω πτώση, δεν θα ξεπερνάει στο κέντρο της πόλης τους 9-10 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια, στα ορεινά και τα ημιορεινά, η θερμοκρασία θα είναι αρκετά χαμηλότερη. Ισχυροί βοριάδες θα πνέουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με ριπές που τοπικά δεν αποκλείεται να αγγίζουν ή ακόμα και να ξεπερνούν τα 7-8 μποφόρ.

   Τη Τετάρτη περιμένουμε σταδιακή βελτίωση του καιρού, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και αρκετή ηλιοφάνεια στο σύνολο σχεδόν του νομού. Ο υδράργυρος στο κέντρο της Αθήνας θα φτάσει τους 12-13 βαθμούς κελσίου, ενώ ιδιαίτερα ψυχρός θα είναι ο καιρός νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Παραμένουν οι βοριάδες, ελαφρώς εξασθενημένοι, με την έντασή τους να φτάνει τοπικά τα 5-6 μποφόρ.

   Με ηπιότερες θερμοκρασίες και αρκετή ηλιοφάνεια θα κυλήσει ο καιρός μέχρι -τουλάχιστον- και το τέλος της εβδομάδας, με τα Χριστούγεννα να παρουσιάζονται ήπια, με θερμοκρασίες κοντά στους 16- 17 βαθμούς κελσίου.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σας ενημερώνουμε για νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)