Προ των πυλών η πρώτη ψυχρή εισβολή του χειμώνα - Έρχονται χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα

0

 


    Μερικές από τις θερμότερες μέρες διανύουμε αυτή τη περίοδο στην Αττική, με τον υδράργυρο τοπικά να ξεπερνάει ακόμα και τους 20-21 βαθμούς κελσίου. Μετά από αυτό το «θερμό κύμα» ωστόσο, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει απότομη -αν και σύντομη βέβαια- μεταβολή, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και πιθανές χιονοπτώσεις ακόμα και στην Πάρνηθα. Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά.

    Αύριο Σάββατο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις -κυρίως νωρίς το πρωί και το απόγευμα- και αρκετή ηλιοφάνεια, χωρίς να αναμένονται κάπου τοπικά φαινόμενα. Σε υψηλά επίπεδα τα ποσοστά υγρασίας, σε συνδυασμό με τη μεταφορά σκόνης, θα περιορίζουν την ορατότητα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει και ο κίνδυνος ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Από τους 16  έως και τους 21 βαθμούς κελσίου θα κυμαίνεται  η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης, με τους ανέμους να παραμένουν νοτιάδες, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ.

   Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και τη Κυριακή για την Αττική, με περισσότερη ηλιοφάνεια και λιγότερες νεφώσεις, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Σε υψηλά επίπεδα τα ποσοστά υγρασίας, σε συνδυασμό με τη μεταφορά σκόνης, θα περιορίζουν την ορατότητα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει και ο κίνδυνος ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Από τους 16  έως και τους 21-22 βαθμούς κελσίου θα κυμαίνεται  η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης, με τους ανέμους να γυρνούν σε βοριάδες, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ.

   Κύμα «ψύχους» θα επηρεάσει το νομό μας με την έναρξη της νέας εβδομάδας, με κύρια χαρακτηριστικά του την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, τα τοπικά φαινόμενα, αλλά και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά (900μ. +). Με βάση τα τελευταία στοιχεία, τη Δευτέρα δεν αναμένονται φαινόμενα κάπου στο νομό, όμως αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο στο κέντρο της πόλης να φτάνει τους 13-14 βαθμούς κελσίου. Ισχυροί θα είναι και οι βοριάδες, που δεν αποκλείεται τοπικά (κυρίως στις ανατολικές ακτές και τα βόρεια ορεινά - ημιορεινά) να φτάνουν σε ένταση ακόμα και τα 7-8 μποφόρ.

    Στο «μάτι» της κακοκαιρίας θα βρεθεί η Αττική την Τρίτη, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να δείχνουν περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο στο κέντρο της πόλης να μην ξεπερνάει το μεσημέρι τους 11-12 βαθμούς κελσίου. Αρκετές πιθανότητες υπάρχουν να έχουμε χιονοπτώσεις και στην Πάρνηθα (900μ. +), ενώ δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί χιονόνερο και λίγο χαμηλότερα, αλλά βορειότερα στην Αττική (π.χ. Ερυθρές).  Ισχυροί θα παραμένουν οι βοριάδες, που δεν αποκλείεται τοπικά (κυρίως στις ανατολικές ακτές και τα βόρεια ορεινά - ημιορεινά) να φτάνουν σε ένταση ακόμα και τα 7-8 μποφόρ.


(Εικόνα από το προγνωστικό μοντέλο για το μεσημέρι της Τρίτης: Οι ψυχρές αέριες μάζες πάνω από την Αττική)

Χειμώνας για καλά δηλαδή με την νέα εβδομάδα στην Αττική, που από την Τετάρτη αν και σταδιακά, ο καιρός θα παρουσιάζει βελτίωση με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και μικρότερο καιρικό ενδιαφέρον.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σας ενημερώνουμε για νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)