Χάρτης Μέγιστων Θερμοκρασιών για το επερχόμενο κύμα καύσωνα - Εξαιρετικά υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς

0

 

Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να κυλήσει η νέα εβδομάδα, μέχρι και τη Πέμπτη, για τη χώρα μας.

Σημαντική αναμένεται να είναι η άνοδος της θερμοκρασίας από αύριο Τρίτη, με τον υδράργυρο τοπικά στη χώρα να φτάνει ακόμα και τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Κορύφωση του θερμού αυτού κύματος περιμένουμε αρχικά για τη Βόρεια Ελλάδα τη Τετάρτη και για την υπόλοιπη χώρα τη Πέμπτη, με θερμοκρασιακές τιμές που δεν αποκλείεται -στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές- να ξεπερνούν ακόμα και τους 41 με 43 βαθμούς Κελσίου.

Στο επίκεντρο του κύματος θα βρεθούν η Θεσσαλία, η Κεντρική και Ανατολική Στερεά, η Βόρεια και Κεντρική Εύβοια, η Νότια και Ανατολική Πελοπόννησος και η Κρήτη.

Παράλληλα με τις υψηλές θερμοκρασίες, τοπικά έντονη θα είναι και η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

Ακολουθεί χάρτης πρόβλεψης μέγιστων θερμοκρασιακών τιμών για όλη τη διάρκεια του κύματος (Τρίτη 11/06 έως και Πέμπτη 13/06)


Για να παραμείνετε ασφαλείς, ακολουθήστε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για τον καύσωνα, αποφεύγοντας την έκθεση στον ήλιο αλλά και στις υψηλές θερμοκρασίες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Ενημερωθείτε για τους τρόπους προστασίας από τον ήλιο και τη ζέστη μέσα από την ιστοσελίδα μας, ή από civilprotection.gr

Εξαιρετικά υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς τη Τετάρτη και τη Πέμπτη

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα χρειαστεί να είμαστε τόσο τη Τετάρτη όσο και τη Πέμπτη, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την έλλειψη βροχοπτώσεων για μεγάλο διάστημα σε μεγάλο μέρος της χώρας, θα δημιουργήσουν τις καλύτερες συνθήκες για εκδήλωση αλλά και εξάπλωση πυρκαγιάς. 

Όπως μπορείτε να δείτε στους παρακάτω χάρτες από το Windy.com, η υγρασία εδάφους το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη προβλέπεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, ενώ ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς προβλέπεται πολύ υψηλός έως και ακραίος για κάποιες περιοχές.


Τετάρτη 12/06


Πέμπτη 13/06

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο υδράργυρος θα ξεκινήσει να παρουσιάζει σταδιακή πτώση από τη Παρασκευή, με μεγαλύτερη πτώση να αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Παρακολουθήστε αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού των επόμενων ημερών μέσα από το weatherforattica.gr


Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)