Το πρώτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού είναι πλέον γεγονός - Πόσο περιμένουμε να ανέβει ο υδράργυρος και ποιες περιοχές θα επηρεάσει περισσότερο.

0

 

Μετά από ένα διάστημα με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το Σαββατοκύριακο φαίνεται να κυλάει ομαλά, με τον υδράργυρο ελαφρώς να έχει υποχωρήσει και το βοριαδάκι στο Αιγαίο να καθαρίζει την ατμόσφαιρα, δίνοντας παράλληλα και μια ανάσα δροσιάς που τόσο είχαμε ανάγκη. 

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν φαίνεται να διαρκεί και για πολύ, αφού όπως σας είχαμε ήδη ενημερώσει από τις προηγούμενες ημέρες, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία βλέπουν μπροστά μας μια νέα σημαντική θερμοκρασιακή άνοδο, η οποία και θα μας φέρει το πρώτο πραγματικό κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού. 

Πιο συγκεκριμένα, από αύριο Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα ο υδράργυρος αναμένεται να αρχίσει να ''σκαρφαλώνει'' και πάλι σταδιακά, φτάνοντας αρχικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ από τη Τρίτη, ένα τριήμερο κύμα καύσωνα θα φέρει ιδιαίτερα υψηλές τιμές (όχι όμως ακραίες όπως αναμενόταν μέχρι και πριν λίγες ημέρες) οι οποίες θα ξεπερνούν τοπικά ακόμα και τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, παράλληλα με το κύμα καύσωνα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τη χώρα μας θα επισκεφτούν για ακόμα μια φορά και μάζες Αφρικανικής σκόνης, χωρίς ωστόσο να περιμένουμε κάτι το επικίνδυνο.



Οι περιοχές που περιμένουμε να επηρεαστούν περισσότερο από αυτό το κύμα καύσωνα φαίνεται να ανήκουν στα κεντρικά, τα ανατολικά και τα νότια τμήματα της χώρας, ενώ οι δυσκολότερες μέρες αναμένεται να είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη.



Από τη Παρασκευή τώρα και μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο, το κύμα καύσωνα περιμένουμε σταδιακά να αποκλιμακωθεί, διατηρώντας ωστόσο τον υδράργυρο σε αρκετά υψηλά επίπεδα (37 με 39 βαθμούς Κελσίου).

Περισσότερα για το επερχόμενο κύμα καύσωνα θα πούμε τις επόμενες ημέρες που τα στοιχεία θα έχουν πλέον μεγαλύτερη αξιοπιστία. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται να μπούμε σε μια περίοδο (άγνωστης διάρκειας) με αρκετή ζέστη, οπότε θα χρειαστεί υπομονή και καλή προετοιμασία για να παραμείνουμε υγιείς και ασφαλείς.

Κλείνοντας αξίζει να σημειώσουμε, πως ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας θα είναι εξαιρετικά υψηλός, οπότε θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)