Άκρως καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο: Υψηλές θερμοκρασίες, ηλιοφάνεια και... πολλά μποφόρ

0

 


Με γενικά αίθριο καιρό θα κυλήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη χώρα μας, με ήπιες για την εποχή θερμοκρασίες και βοριάδες στο Αιγαίο έως 6 και τοπικά 7 Μποφόρ, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας δε θα λείπουν αυτές οι μεσημεριανές αστάθειες που μπορεί να δώσουν στα Βόρεια ορεινά κάποιες τοπικές μπόρες.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Σάββατο 08/06/2024:  
Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε όλη τη χώρα, ενώ κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα Βόρεια ηπειρωτικά ορεινά θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που θα αναπτυχθούν και ίσως δώσουν τοπικούς όμβρους μικρής διάρκειας και έντασης στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Β-ΒΔ 5 με 6 και στα ΝΑ έως 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν επίσης ΒΔ που δε θα ξεπερνά τα 4 με 5 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στη Βόρεια ηπειρωτική χώρα περίπου από 14 έως 32 με 33 και τοπικά 34°C και στην Κεντρική και Νότια από 15 έως 34 με 35 βαθμούς. Στις παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου και του Αν. και Νότιου Αιγαίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 29 με 31 και τοπικά τους 32 βαθμούς, ενώ στου Κεντρικού Αιγαίου, λόγω του βορείου ρεύματος δε θα ξεπεράσει τους 26 με 28°C.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Σάββατο, το σκηνικό του καιρού στο νομό περιμένουμε να είναι άκρως καλοκαιρινό, με αρκετή ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου ακόμα και τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά έως και 5 με 6 Μποφόρ.

Για Κυριακή 09/06/2024:
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, ενώ κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ίσως δώσουν τοπικές μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας στα ηπειρωτικά ορεινά της Πελοποννήσου, της Κεντρικής Στερεάς, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Β-ΒΔ 5 με 6 και στα ΝΑ έως 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι Δυτικοί 2 με 3 και τοπικά αργότερα έως 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στη Βόρεια ηπειρωτική χώρα περίπου από 14 έως 32 με 33 και τοπικά 34°C και στην Κεντρική και Νότια από 15 έως 34 με 35 και τοπικά 36 βαθμούς. Στις παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου και του Αν. και Νότιου Αιγαίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 30 με 32 βαθμούς, ενώ στου Κεντρικού Αιγαίου, λόγω του βορείου ρεύματος δε θα ξεπεράσει τους 26 με 28°C.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Κυριακή, το σκηνικό του καιρού στο νομό περιμένουμε να παραμένει βελτιωμένο, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου ακόμα και τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά έως και 5 Μποφόρ.


Από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται πως η μεσημεριανή αστάθεια θα παραμείνει και τη Δευτέρα, αλλά περιορισμένη στα Βόρεια ηπειρωτικά. Από πλευράς όμως θερμοκρασιών όλα δείχνουν πως θα μπούμε σε μια εβδομάδα καύσωνα, αφού, με τους ανέμους να πνέουν με ασθενής ένταση, ο υδράργυρος θα αγγίξει και θα ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς το μεσημέρι, ενώ η ελάχιστη δεν θα πέφτει τη νύχτα κάτω από τους 26 με 28°C. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Μ. Τζανακάκης, φοιτητής Φυσικών επιστημών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και  προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)