Πυλώνες φωτός στον ουρανό κάνουν το γύρω του διαδικτύου και εντυπωσιάζουν - Πως εξηγείται το φαινόμενο

0

 

Άναυδοι έμειναν ορισμένοι κάτοικοι της Ιαπωνίας στη θέα ενός πρωτοφανούς φαινομένου στο νυχτερινό ουρανό. Συνολικά εννέα στύλοι φωτός κρεμάστηκαν από τον ουρανό φωτίζοντάς τον. Το φαινόμενο έλαβε χώρα στις 11 Μαΐου και από τότε κάνει τον γύρω του διαδικτύου εντυπωσιάζοντας εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η εξήγηση:
Όσον αφορά για το τι προκαλεί το εν λόγω φαινόμενο, η εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες είναι απλή. Παράγεται όταν το φυσικό ή τεχνητό φως διαθλάται από κρυστάλλους πάγου.
Όταν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, οι κρύσταλλοι πάγου σχηματίζονται πολύ κοντά στην επιφάνεια του πλανήτη μας, αντανακλώντας έτσι το φως προς τα κάτω. Η πηγή φωτός μπορεί να είναι από οπουδήποτε: από τον ήλιο (που ονομάζεται «ηλιακός πυλώνας»), από το φεγγάρι (που αναφέρεται ως «lunar» ή «moon» πυλώνας) και από τους προβολείς του δρόμου. Οι πυλώνες φωτός μπορούν να παρατηρηθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Πηγή: in.gr
Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)