Με μεσημβρινές αστάθειες και ήπιες θερμοκρασίες ξεκινάει η νέα εβδομάδα στη χώρα - Σημαντικό επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης και ανόδου της θερμοκρασίας στη συνέχεια

0


Μετά από ένα μεταβατικό καιρικά Σαββατοκύριακο για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και σημαντική εξασθένηση των όποιων φαινομένων απασχόλησαν τις περισσότερες περιοχές τη Παρασκευή, ο καιρός με την έναρξη της νέας εβδομάδας, φαίνεται να μην παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά πως αναμένεται να ξεκινήσει η εβδομάδα σε ολόκληρη τη χώρα, με τα τελευταία στοιχεία να βλέπουν μεσημβρινές αστάθειες, ήπιες θερμοκρασίες αλλά και ένα ισχυρό κύμα σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών να περιμένει να μας επισκεφτεί από τη Τετάρτη και μετά.

Πιο αναλυτικά,

Για αύριο Δευτέρα 13/05/2024:  
Στις περισσότερες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στη περιοχή της Θράκης περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοανατολικά τους 22 και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Δευτέρα, ο καιρός στο νομό περιμένουμε να είναι αρχικά αίθριος, ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, κατά βάση ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3 με 5 Μποφόρ.


Για Τρίτη 14/05/2024:
Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στα βόρεια.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και αργότερα στο Αιγαίο θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Τρίτη, το σκηνικό του καιρού στο νομό δεν περιμένουμε να παρουσιάσει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή καθώς περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα να ψιχαλίσει ή και να βρέξει τοπικά παρουσιάζεται κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, κατά βάση ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει κατά τόπους τα 3 με 5 Μποφόρ.


Φτάνοντας τώρα στα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, λίγες τοπικές βροχές θα συνεχίσουν να απασχολούν τα ηπειρωτικά κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ παράλληλα θερμές αέριες μάζες από τα νοτιοδυτικά, θα ανεβάσουν σημαντικά τη θερμοκρασία (σε ορισμένες περιοχές) αλλά θα ευνοήσουν επίσης και τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, η οποία δεν αποκλείεται να συγκεντρώνεται σε αρκετά υψηλές ποσότητες στην ατμόσφαιρα.

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)