Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα στη χώρα - Έντονη μεταφορά σκόνης μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα ''σκεπάσει'' τη χώρα

0

 

Με σημαντική άνοδο στη θερμοκρασία αλλά και εξαιρετικά υψηλή μεταφορά Αφρικανικής σκόνης αναμένεται να πλησιάσουμε προς τα τέλη της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να αλλάξει σημαντικά από τις επόμενες κιόλας ώρες, με θερμές αέριες μάζες από τα νοτιοδυτικά να ''καταπίνουν'' στη κυριολεξία τη χώρα μας, ανεβάζοντας στα ύψη τον υδράργυρο, αλλά ευνοώντας παράλληλα και τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, η οποία θα εντοπίζεται σε υψηλά ποσοστά στην ατμόσφαιρα για αρκετές ημέρες ακόμα.

Πιο αναλυτικά, 

Για σήμερα Πέμπτη, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, μεμονωμένες καταιγίδες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια που θα συγκεντρώνεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά ισχυροί,  7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο στα δυτικά και νότια φτάνοντας τους 28 με 29 βαθμούς, στα βόρεια τους 21 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Αττικής ο καιρός περιμένουμε να είναι νεφελώδης. Τοπικές βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης δεν αποκλείεται να εκδηλώνονται κατά διαστήματα κυρίως στα δυτικά του νομού κατά τις πρωινές - μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές - νοτιοανατολικές διευθύνσεις, κατά βάση ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει κατά τόπους τα 3 με 4 Μποφόρ.


Αύριο Παρασκευή, αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα εξακολουθήσουν να ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω άνοδο, φτάνοντας στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στα δυτικά τους 28 με 30, στα κεντρικά και νότια τους 26 με 29 και στη βόρεια Κρήτη τοπικά ακόμα και τους 33 βαθμούς Κελσίου.


Περεταίρω άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και επιμονή της Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα περιμένουμε το Σαββατοκύριακο.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)