Παραμένει η αστάθεια στη χώρα και σήμερα: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από τη Παρασκευή - Έρχεται ''καυτό'' Σαββατοκύριακο

0

 

Με γενικευμένη αστάθεια αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας σήμερα Πέμπτη, καθώς τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες θα απασχολούν κυρίως τα ορεινά ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Σύμφωνα με όλα τα τελευταία δεδομένα ωστόσο, ο καιρός από τις επόμενες ώρες αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική βελτίωση σε ολόκληρη τη χώρα, με τον ήλιο να κυριαρχεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας και τις θερμοκρασίες να ''τραβούν την ανηφόρα'' φτάνοντας τοπικά μέσα στο Σαββατοκύριακο ακόμα και τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, 

Σήμερα Πέμπτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ορεινά της βόρειας χώρας μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή, φτάνοντας στην ηπειρωτική χώρα τους 27 με 29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά ακόμα και τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Σήμερα Πέμπτη, το σκηνικό του καιρού στο νομό περιμένουμε να είναι αρχικά βελτιωμένο, με γενικά αίθριο καιρό και λίγες πιθανές νεφώσεις, οι οποίες κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικά θα πυκνώσουν, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών φαινομένων κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, κατά βάση ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3 με 4 Μποφόρ.


Αύριο Παρασκευή τώρα, περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό στο σύνολο της χώρας με λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία ίσως σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο φτάνοντας στην ηπειρωτική χώρα καθώς και την Κρήτη τους 28 με 30 και κατά τόπους τους 31 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι βελτιωμένος στο σύνολο της μέρας, με τον υδράργυρο να παρουσιάζει περεταίρω άνοδο, η οποία θα είναι μεγαλύτερη από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αναλυτική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα αύριο το απόγευμα.

Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)