Σταδιακή βελτίωση του καιρού στη χώρα τη νέα εβδομάδα - Που θα εντοπίζονται ακόμα λίγα τοπικά φαινόμενα και που θα φτάσει ο υδράργυρος

0

 


Μετά από μια πρόσκαιρη καιρική αλλαγή που επηρέασε μεγάλο μέρος της χώρας κατά το τελευταίο 24ωρο με βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τοπικά ισχυρούς ανέμους, το σκηνικό του καιρού από τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας θα αρχίσει να βελτιώνεται σημαντικά, με τα όποια φαινόμενα να περιορίζονται και την θερμοκρασία να τραβάει και πάλι την ανηφόρα. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά πως αναμένεται να ξεκινήσει καιρικά η εβδομάδα για το σύνολο της χώρας.

Για αύριο Δευτέρα, 27/05/2024
Αύριο Δευτέρα, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα παρουσιάσει ωστόσο γρήγορη βελτίωση από τις βραδινές ώρες.
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε και στην Κρήτη με τοπικές βροχές έως το απόγευμα, και στα Δωδεκάνησα από το βράδυ οπότε και είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ, ενώ βαθμιαία από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο θα φτάνει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Δευτέρα, το σκηνικό του καιρού στο νομό περιμένουμε να είναι σε γενικές γραμμές βελτιωμένο, καθώς θα επικρατεί αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις να αναμένονται από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι, με ένταση που θα αγγίζει τοπικά τα 5 με 6 Μποφόρ.


Για τη Τρίτη, 28/05/2024
Τη Τρίτη, στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα δεν αποκλείεται να υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Μέχρι το βράδυ, τα όποια φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσει.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες και σταδιακά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως και 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περεταίρω άνοδο, κυρίως στην ανατολική χώρα, φτάνοντας στα νησιωτικά τμήματα τους 25 με 27 βαθμούς, στην ηπειρωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Τρίτη, το σκηνικό του καιρού στο νομό περιμένουμε να παραμένει σε γενικές γραμμές βελτιωμένο, καθώς θα επικρατεί αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις να αναμένονται από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία σε περεταίρω άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, κατά βάση ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4 με 5 Μποφόρ.

Από τη Τετάρτη και μετά, τώρα, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να παρουσιάζεται βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και άνοδο του υδραργύρου, κάτι που περιμένουμε να μας απασχολεί ιδιαίτερα κυρίως από τα τέλη της εβδομάδας.

Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)