Σε σταδιακή υποχώρηση η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα από Τετάρτη

0

Με Αφρικανική σκόνη αλλά και 30άρια ξεκίνησε η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την καθημερινή ηλιοφάνεια παράλληλα, να θυμίζει περισσότερο αρχές καλοκαιριού παρά άνοιξης. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά πως αναμένεται να εξελιχθεί το καιρικό σκηνικό το επόμενο διήμερο, καθώς σύμφωνα με όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η Αφρικανική σκόνη σιγά σιγά θα αρχίσει να υποχωρεί, ενώ επίσης η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση.

Πιο αναλυτικά,

Για αύριο Τετάρτη 03/04/2024:
Αύριο Τετάρτη ο καιρός στη χώρα αναμένεται να είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια, από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία, παρόλο που θα σημειώσει πτώση, θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας στα Βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς και στα υπόλοιπα τμήματα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.



Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Τετάρτη, ο καιρός στο νομό αναμένεται να είναι βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες πιθανές αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 2 με 4 Μποφόρ. 



Για την Πέμπτη 04/04/2024:
Τη Πέμπτη ο καιρός στη χώρα αναμένεται να είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να αναπτυχθούν νεφώσεις στα Βορειοανατολικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 με 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και παρόλο που θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα πλησιάσει περισσότερο τις κανονικές για την εποχή τιμές. Συγκεκριμένα, αναμένεται να φτάνει στις περισσότερες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς και τοπικά στα Κεντρικά και Νότια ηπειρωτικά μέχρι και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Πέμπτη, το σκηνικό του καιρού στο νομό αναμένεται να παραμένει βελτιωμένο, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι βόρειοι - βορειοδυτικοί θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 2 με 4 Μποφόρ.


Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)