Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Ηλιόλουστο το καιρικό σκηνικό στη χώρα το Σάββατο - Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού τη Κυριακή

1

 

Με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστεί το σκηνικό του καιρού και αύριο Σάββατο για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ από την Κυριακή το μεσημέρι περιμένουμε μια μικρή μεταβολή με βροχές και καταιγίδες κατά βάση στα Βόρεια και βαθμιαία στα Ανατολικά ηπειρωτικά, καθώς οι Βοριάδες στα πελάγη μας θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί ρίχνοντας για λίγο τον υδράργυρο κυρίως στα Ανατολικά τμήματα της χώρας μας. 

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Σάββατο 06/04/2024:  
Γενικά ηλιοφάνεια θα επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ θα υπάρχουν λίγες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, οι οποίες θα είναι πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά με το ενδεχόμενο να σημειωθούν και κάποιοι μεμονωμένοι όμβροι μικρής διάρκειας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.  
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί 1-2 Μποφόρ στο Βόρειο πέλαγος, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 και στα Νοτιοανατολικά 6 με 7 αγγίζοντας οι ριπές ίσως ακόμη και τα 8 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν επίσης Β-ΒΔ με ένταση που δεν θα ξεπερνά τα 5 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 6 έως 25°C, στα Κεντρικά από 7 έως 27 και στα Νότια από 8 έως 26 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς, νοτιότερα στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα τους 23 με 24°C.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Σάββατο, το σκηνικό του καιρού στο νομό αναμένεται να παραμένει βελτιωμένο, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι μεταβλητοί θα πνέουν ασθενείς με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 2 με 4 Μποφόρ.


Για Κυριακή 07/04/2024:
Αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις στα Βόρεια, οι οποίες προς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν και θα δώσουν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες στην Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία και τη Χαλκιδική, ενώ όσο πλησιάζουμε προς το βράδυ η μεταβολή αυτή θα επηρεάσει βαθμιαία και τα Ανατολικά ηπειρωτικά με ασθενείς βροχές στην Θεσσαλία, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Ανατολική Πελοπόννησο καθώς επίσης και τη νησιωτική χώρα όπως τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και πιο αργά την Κρήτη. Ο καιρός παράλληλα στα Βόρεια το βράδυ θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι στα πελάγη μας θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις αρχικά 3 με 5 Μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα παρουσιάσουν ενίσχυση φτάνοντας τα 6 και τοπικά τα 7 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία, θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά με την ελάχιστη να μην πέφτει κάτω από τους 7 με 8 βαθμούς και τη μέγιστη να αγγίζει τους 27 και τοπικά στα Κεντρικά και Νότια τους 28°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη δε θα ξεπερνά τους 19 με 21 βαθμούς, ενώ νοτιότερα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα αγγίξει τους 22 με 24°C.



Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Κυριακή, το σκηνικό του καιρού στο νομό αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη μεταβολή, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Πιθανή είναι η εκδήλωση τοπικών φαινομένων κατά τις πρώτες βραδινές ώρες με γρήγορη παύση. Η θερμοκρασία αν και σε μικρή πτώση θα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, καθώς θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι βόρειοι - βορειοανατολικοί θα πνέουν αρχικά ασθενείς με ενίσχυση από το μεσημέρι οπότε δεν αποκλείεται να φτάνουν τοπικά σε ένταση ακόμα και τα 6 με 7 Μποφόρ.


Μπαίνοντας στη νέα εβδομάδα, τη Δευτέρα από νωρίς το πρωί θα σημειώνονται ασθενείς βροχές στην Ήπειρο και την Κεντρική Στερεά με γρήγορη βελτίωση, ενώ στην Κρήτη θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ σημαντικό επίσης χαρακτηριστικό θα είναι οι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις Βοριάδες στο Αιγαίο ρίχνοντας λίγο ακόμη τον υδράργυρο κυρίως στα Ανατολικά τμήματα. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων. 

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας , Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου