Μια ματιά στο σκηνικό του καιρού μέχρι και τα τέλη του μήνα: Έρχεται πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Ποια η πορεία κατά το τρίτο δεκαήμερο

1

 

Με τον Απρίλιο να έχει φτάσει στα μέσα του και με τις θερμοκρασίες να παραμένουν για ακόμα μια ημέρα σε πολύ πιο υψηλά επίπεδα από τα φυσιολογικά, έχουμε ήδη αρχίσει να αναρωτιόμαστε για το πως ενδέχεται να συνεχιστεί ο μήνας μέχρι και το τέλος του. 

Κάποιες απαντήσεις πάνω σε αυτά τα ερωτήματα που μας δημιουργούνται έρχονται να μας δώσουν τα προγνωστικά μοντέλα, τα οποία αν και με αρκετά διαφορετικά σενάρια έχουν ήδη αρχίσει να μας δίνουν μια γεύση για το πως αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού κατά το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου και πλησιάζοντας προς τις ημέρες του Πάσχα.

Πιο αναλυτικά, όπως σας είχαμε ήδη ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό μέσα από την ιστοσελίδα μας, το καιρικό σκηνικό τις αμέσως επόμενες ημέρες δεν αναμένεται να θυμίζει ιδιαίτερα αυτό του προηγούμενου διαστήματος, ενώ φαίνεται πως χωρίζεται και σε κάποιες περιόδους. 

(Τρίτη 16 - Τετάρτη 17 Απριλίου 2024)
Σε αυτό το διήμερο, ο καιρός στη χώρα περιμένουμε να παρουσιάσει μεταβολή, με επιστροφή των νοτιάδων, οι οποίοι αναμένεται να πνέουν ισχυροί στο Αιγαίο, ενώ παράλληλα αυξημένη θα εντοπίζεται στην ατμόσφαιρα και η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης. Εντονότερη φαίνεται πως θα είναι η μεταφορά σκόνης αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας, ενώ την Τετάρτη θα επηρεάζει σε υψηλές συγκεντρώσεις γενικευμένα τη χώρα. Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης και ιδιαίτερα τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες, περιμένουμε να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές λασποβροχές, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά και βόρεια - βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Θερμοκρασιακά το παραπάνω διήμερο, περιμένουμε να μην ξεφύγει σημαντικά από τις μέσες τιμές για την εποχή, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακή μικρή πτώση.



(Πέμπτη 18 - Σάββατο 20 Απριλίου 2024)
Φτάνοντας στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του Απριλίου, το σκηνικό του καιρού στη χώρα αναμένεται να παρουσιάσει μια φθινοπωρινή - χειμερινή μεταβολή, με νέα πιο σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά ισχυρά φαινόμενα κυρίως το Σάββατο και από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Παράλληλα αλλαγή περιμένουμε και στους ανέμους, καθώς φαίνεται πως θα γυρίσουν σε βοριάδες, πνέοντας τοπικά ενισχυμένοι κυρίως  κατά τη διάρκεια του Σαββάτου.




(21 - 25 Απριλίου 2024)
Σε αυτό το διάστημα, ο καιρός στη χώρα περιμένουμε να είναι σε γενικές γραμμές άστατος, με τοπικά φαινόμενα και θερμοκρασίες κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα ή ίσως και λίγο χαμηλότερα.

(26 - 30 Απριλίου 2024)
Μπαίνοντας στις τελευταίες ημέρες του μήνα, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, δείχνουν νέα σημαντική βελτίωση του καιρού, με άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και ήπιες καιρικές συνθήκες για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.


Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε πως η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών αναμένεται σταδιακά να μας «αφήσει», δίνοντας τη σκυτάλη σε ένα πιο αβέβαιο διάστημα, με μεταβολή του καιρού έως και περίπου τα μέσα του τρίτου δεκαημέρου. Από εκεί και ύστερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία φαίνεται πως θα επιστρέψουμε στα τελειώματα άνοιξης - αρχές καλοκαιριού, με εκ νέου άνοδο της θερμοκρασίας και ήπιες καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου