Απογοητευτική η συνολική χιονοκάλυψη του φετινού χειμώνα - Εικόνες από τα «στεγνά» χιονοδρομικά της χώρας

0

 

Ιδιαίτερα χαμηλό έως και απογοητευτικό ήταν το ποσοστό χιονοκάλυψης στην Ελλάδα για τον φετινό χειμώνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr.

Όπως αναφέρεται στα στοιχεία του meteo, μόλις τρεις-τέσσερις ήταν οι χειμερινές κακοκαιρίες που κατάφεραν να ξεπεράσουν τον μέσο όρο ποσοστού χιονοκάλυψης στην Ελλάδα!

Αναλυτικότερα, το πρώτο χιόνι έκανε την εμφάνιση του στα τέλη Νοεμβρίου 2023, το δεύτερο στα μέσα με τέλη Δεκεμβρίου 2023 και τα άλλα δύο μέσα στον Ιανουάριο 2024, οπότε καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό χιονοκάλυψης (22%) για τον χειμώνα 2023-2024.

Τον Φεβρουάριο του 2024, από τα μέσα του μήνα μέχρι και σήμερα, το ποσοστό χιονοκάλυψης κινήθηκε εντυπωσιακά χαμηλά, διατηρώντας τιμές κάτω από το 3% της χώρας.

Φτάνοντας τώρα στα μέσα της άνοιξης 2024, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις τελευταίες 15 ημέρες κατάφεραν να περιορίσουν ακόμη περισσότερο την έκταση χιονοκάλυψης, μειώνοντάς την κατά το ήμισυ.

Στις 21 Μαρτίου 2024 η έκταση χιονοκάλυψης ανήλθε στα 1.450 km2, ενώ στις 6 Απριλίου 2024 περίπου 720 km2 της χώρας καλύπτονται ακόμη με χιόνι. Επομένως, μέσα σε διάστημα 15 ημερών χάθηκαν περίπου 700 km2 χιονιού από τα βουνά της χώρας.


Παρακάτω θα δούμε μερικές φωτογραφίες από γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, μέσα από τις οποίες αποτυπώνεται το σημαντικό πρόβλημα της μειωμένης χιονοκάλυψης.ΜαίναλοΠαρνασσός

Πηγή: meteo.gr

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)