Χιονιάδες στη καρδιά της Άνοιξης πλήττουν χώρες της Ευρώπης: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αυστρίας - Χιονοπτώσεις και σε ορεινά τμήματα της Ελλάδας

0

 

Μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα με υψηλές θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, η θερμοκρασία τις τελευταίες ημέρες έχει «τραβήξει τη κατηφόρα», με πολλές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης να δέχονται ακόμα και σφοδρές χιονοπτώσεις μέσα στη καρδιά της άνοιξης.

Πιο συγκεκριμένα, σημαντική βουτιά έχει κάνει τις τελευταίες ώρες ο υδράργυρος σε Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία και πολλές ακόμα χώρες, ενώ από την Τρίτη χιονίζει ξανά σε περιοχές της Αυστρίας, παρόλο που η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο είχε φτάσει ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι χιονοπτώσεις μάλιστα σε ορισμένες πόλεις της Αυστρίας ήταν και σφοδρές με αποτέλεσμα κάποια οχήματα να χρειαστούν βοήθεια καθώς σημειώθηκαν ατυχήματα.

Η αλλαγή του καιρού πλήττει επίσης το μεγαλύτερο μέρος της Κροατίας μετά από θερμοκρασίες που θύμισαν καλοκαίρι. Οι αγρότες ελπίζουν να αποφύγουν τον παγετό που θα μπορούσε να βλάψει τα οπωροφόρα δέντρα σε πλήρη άνθηση.

Τέλος, στη Ρουμανία μετά από δύο ημέρες με σχεδόν καυτές θερμοκρασίες και ζεστό αέρα ο υδράργυρος έπεσε σχεδόν κατά 20 βαθμούς Κελσίου σε όλη τη χώρα.

Στην Ελλάδα αναμένεται επίσης χιονόπτωση τις επόμενες ώρες, εντοπισμένη όμως στα ορεινά τμήματα με υψόμετρο μεγαλύτερο των 2000 μέτρων.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)