Ο καιρός της νέας εβδομάδας: Με Αφρικανική σκόνη αλλά και 30αρια ο καιρός τις επόμενες ώρες - Θα παραμείνει στα ύψη η θερμοκρασία μέσα στην εβδομάδα

0

Με ηλιοφάνεια αλλά και πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τοπικά ακόμη και τους 30 βαθμούς θα υποδεχτούμε τον Απρίλιο, ενώ δεν θα λείψουν και οι μικρότερες, αυτή τη φορά, συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης με τους ανέμους να πνέουν Νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι στα πελάγη μας.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Δευτέρα 01/04/2024:  
Γενικά αίθριος θα είναι ουρανός σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, ενώ δεν θα λείψουν κάποιες τοπικές ομίχλες σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Βορείου Αιγαίου 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Ν-ΝΔ 3 με 5 Μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το βράδυ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν Νότιοι 4 με 5 και τοπικά στο Βόρειο πέλαγος 6 Μποφόρ, ευνοώντας οι μετεωρολογικές συνθήκες και τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης κυρίως στα Δυτικά. 
Η θερμοκρασία, σε περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 5 έως 22°C, στα Κεντρικά από 6 έως 27 και στα Νότια από 8 έως 29 και τοπικά ακόμη και 30 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς, ενώ νοτιότερα στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα αγγίξει τους 24 με 26°C.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός στο νομό αναμένεται να είναι βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 2 με 4 Μποφόρ. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης.


Για αύριο Τρίτη 02/04/2024:
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα υπάρχουν στα Βορειοδυτικά οι οποίες ίσως δώσουν ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας στην Ήπειρο τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα Βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Ν-ΝΔ 3 με 5 Μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ Δυτικούς με την ίδια ένταση, ενώ στο Ιόνιο αρχικά ασθενείς μεταβλητοί, θα στραφούν σταδιακά σε Βόρειους έως 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία, χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή, θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 6 έως 24°C, στα Κεντρικά από 7 έως 27 και στα Νότια από 9 έως 29 και τοπικά ακόμη και 30 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Βόρειου Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει τους 19 με 20 βαθμούς, στου Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου τους 22 με 24, ενώ νοτιότερα στην Κρήτη θα αγγίξει ακόμη και τους 26°C.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Τρίτη, ο καιρός στο νομό αναμένεται να είναι βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι μεταβλητοί θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 2 με 4 Μποφόρ. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης.

Στο ίδιο μοτίβο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη και την υπόλοιπη εβδομάδα με την ηλιοφάνεια να έχει τον κύριο λόγο, αλλά με τον υδράργυρο να σημειώνει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. 

Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας , Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)