Λίγες βροχές στη Δυτική και Βόρεια χώρα σήμερα Πέμπτη και αρκετή ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα τμήματα - Σημαντική μεταβολή του καιρού τη Παρασκευή και το Σάββατο με βροχές και χιόνια

0

 

Μετά από μία παρατεταμένη περίοδο καλοκαιρίας, ήδη από εχθές Τετάρτη το σκηνικό του καιρού στη χώρα παρουσίασε μεταβολή, με τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες να εκδηλώνονται κυρίως στα Βόρεια και τα Δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ επίσης ένα σημαντικό επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που αν και πρόσκαιρο επηρέασε το σύνολο της χώρας.

Σήμερα Πέμπτη το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, αφού λίγες βροχές προβλέπονται μόνο σε περιοχές της Δυτικής, της Βόρειας και της Ανατολικής νησιωτικής χώρας, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων σε περιοχές της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός προβλέπεται να είναι σε γενικές γραμμές αίθριος, με λίγες νεφώσεις, τοπικά πυκνότερες, από το μεσημέρι - απόγευμα στα Νότια.

Οι άνεμοι τοπικά ενισχυμένοι, θα πνέουν Δυτικοί 3 με 5 και ίσως τοπικά στο Νότιο Πέλαγος 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο ίδιας διεύθυνσης, δεν θα ξεπερνούν τοπικά τα 5 Μποφόρ, μετατοπίζοντας τη μάζα της Αφρικανικής σκόνης προς τα Ανατολικά.

Η θερμοκρασία, θα παρουσιάσει μικρή περεταίρω πτώση και θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 04 έως 20°C, στα Κεντρικά από 06 έως 23 και στα Νότια από 08 έως 24 και τοπικά 25 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 17 με 19 βαθμούς, ενώ νοτιότερα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 20 με 22°C.

Όσον αφορά τώρα τη Παρασκευή και το Σάββατο, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν γενικευμένη κακοκαιρία, με νέα πτώση της θερμοκρασίας, τοπικά ισχυρούς ανέμους, βροχές - καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βόρειας χώρας. (Αξίζει να σημειώσουμε πως εχθές Τετάρτη σημειώθηκε ήδη χιονόπτωση στο Χ/Κ Βόρας στο Καϊμάκτσαλαν).

Πιο συγκεκριμένα, ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει σημαντική μεταβολή από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, με ένα σύστημα από τα Δυτικά να φέρνει σημαντικές βροχοπτώσεις καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις στο σύνολο της χώρας μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου. Παράλληλα οι ψυχρές αέριες μάζες που θα εισέρθουν στη χώρα μας θα ρίξουν τοπικά τη θερμοκρασία ακόμα και 7 με 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ χιονοπτώσεις φαίνεται πως θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες της Παρασκευής - ξημερώματα Σαββάτου στα ορεινά της Δυτικής και Βόρειας χώρας.  






Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από τη Κυριακή.


Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)