Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας: Θα πετάξει ο αετός - Που θα σημειωθούν βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες

0

Ανάμεικτος αναμένεται να είναι ο καιρός το ερχόμενο τριήμερο για ολόκληρη τη χώρα, αφού σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα έχουμε και τοπικές βροχές, πιο πολλές μάλιστα την Κυριακή, αλλά και ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας κυρίως την Καθαρά Δευτέρα, με τη θερμοκρασία επίσης να κυμαίνεται σε λίγο πιο υψηλά για την εποχή επίπεδα και τους ανέμους να βοηθούν στο πέταγμα του χαρταετού πιο πολύ στη νησιωτική χώρα αφού πνέοντας από Βόρειες διευθύνσεις  θα φτάνουν τοπικά τα 5 με 6 Μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

> Για αύριο Σάββατο 16/3/2024:  
Ο καιρός αναμένεται να ξεκινήσει αίθριος, ενώ προς τις μεσημεριανές ώρες περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες που ίσως δώσουν τοπικούς όμβρους στην Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία προς το απόγευμα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά όπως την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο κυρίως στα ορεινά. Τοπικές βροχές μέτριας έντασης θα εκδηλωθούν και στην Κρήτη κυρίως σε ορεινές περιοχές, ενώ τα όποια φαινόμενα φαίνεται να σταματούν σχετικά γρήγορα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες επίσης θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μεταβλητοί που δεν θα ξεπερνούν τα 3 με 4 Μποφόρ, ενώ στα ΝΑ θα πνέουν Β-ΒΔ έως 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα είναι αρχικά ασθενείς μεταβλητοί στρεφόμενοι αργότερα σε Δ-ΒΔ έως 3 με 4 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στα Βόρεια περίπου από -2 έως 14°C, στα Κεντρικά από 0 έως 17 και τοπικά 18, ενώ στα Νότια από 2 έως 19 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς, ενώ νοτιότερα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα αγγίξει τους 17 με 19°C.

Για την περιοχή της Αττικής:
Αύριο Σάββατο, ο καιρός στην Αττική αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές βελτιωμένος, με αραιές νεφώσεις -πρόσκαιρα πυκνότερες- αλλά και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Κατά τις απογευματινές ώρες, τοπικά ασθενή φαινόμενα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία σε καλά επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 17 - 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, κατά βάση νότιοι, θα πνέουν με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-5 Μποφόρ.


> Για Κυριακή 17/03/2024:
Θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι οποίες θα δώσουν αρχικά από τις πρωινές ώρες βροχές τοπικού χαρακτήρα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Κεντρική και Βόρεια κυρίως Εύβοια, ενώ όσο πλησιάζουμε προς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά όπως την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την Πελοπόννησο όπου εκεί αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Νότια. Τοπικοί όμβροι ή και μπόρες θα εκδηλωθούν και στην Κρήτη, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί από αργά το απόγευμα σχεδόν σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τη Κεντρική Μακεδονία που ίσως διατηρηθούν ακόμα κάποια τοπικά ασθενής φαινόμενα. Περιορισμένη θα είναι επίσης η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα σχηματισμού τοπικών ομιχλών.
Οι άνεμοι στα πελάγη μας θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις αρχικά ασθενείς με βαθμιαία ενίσχυση αργότερα στα 4 με 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε σταθερά επίπεδα, θα κυμανθεί στα Βόρεια από 0 έως 16 βαθμούς, στα Κεντρικά από 2 έως 17 και στα Νότια από 5 έως 18°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς.

Για την περιοχή της Αττικής:
Τη Κυριακή, το καιρικό σκηνικό στο νομό αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση, με αρκετές νεφώσεις αλλά και μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, τοπικά φαινόμενα θα εκδηλώνονται στο μεγαλύτερο μέρος του νομού με βελτίωση να παρουσιάζεται εκ νέου από το βράδυ. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 16 - 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, μεταβλητοί, θα πνέουν με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 Μποφόρ.


> Για Καθαρά Δευτέρα 18/03/2024:
Λίγες νεφώσεις αναμένεται να υπάρχουν στα Κεντρικά και Νότια οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και ίσως δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας στα ορεινά κυρίως της Κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί κατά βάση ηλιοφάνεια με την ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες να είναι τοπικά περιορισμένη.
Ο άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Βόρειοι 4 με 6 φτάνοντας οι ριπές στο Κεντρικό και Νότιο πέλαγος ακόμη και τα 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ΒΔ 3 με 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας τους 17 με 18°C και στα Κεντρικά τοπικά και τους 19 βαθμούς.

Για την περιοχή της Αττικής:
Τη Καθαρά Δευτέρα, περιμένουμε ο καιρός να είναι βελτιωμένος στο σύνολο του νομού, με λίγες νεφώσεις αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 17 - 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι κατά βάση βόρειοι, θα πνέουν με ένταση που θα ευνοήσει το πέταγμα του αετού, καθώς θα φτάνει τοπικά τα 3-5 Μποφόρ.


Από την Τρίτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται πως το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει σχεδόν ίδιο, αφού δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι μπόρες τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά με τους ανέμους να πνέουν ασθενή έως μέτριοι και τη θερμοκρασία να μην σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας / Μ. Τζανακάκης 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)