Τοπικές βροχές στη χώρα μας αύριο Δευτέρα - Προ των πυλών σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας και μεταφορά σκόνης

0

Με βελτιωμένο καιρό κύλησε το Σαββατοκύριακο για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, με τις καιρικές συνθήκες να συμβαδίζουν με την εποχή που διανύουμε, δηλαδή την άνοιξη. Παρακάτω θα πάμε να δούμε πως αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες, καθώς αύριο ανήμερα της Εθνικής μας εορτής, αναμένονται λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες από το μεσημέρι θα περιοριστούν στα Ανατολικά μέχρι και το απόγευμα που θα εξασθενήσουν πλήρως.

Πιο αναλυτικά, 

Αύριο Δευτέρα, 25η Μαρτίου, στα δυτικά, τα Βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Τα όποια φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία στα Δυτικά θα σταματήσουν, ενώ από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη. Πιθανές χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να σημειωθούν στα Βόρεια ορεινά σε πολύ μεγάλα υψόμετρα.
Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα Βόρεια φτάνοντας τοπικά τους 15 με 17 βαθμούς, ενώ στα Δυτικά, τα Κεντρικά και Νότια θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά μέχρι το απόγευμα στην περιοχή Κυκλάδων και της Κρήτης 7 με 8 μποφόρ. 

> Για τη Περιοχή της Αττικής: 
Στην Αττική, αύριο Δευτέρα περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανές τοπικές βροχές δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κατά τις μεσημεριανές ώρες κυρίως στα νότια και τα δυτικά του νομού, ενώ από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά του Σαββατοκύριακου, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση που δεν αποκλείεται να αγγίζει τοπικά ακόμα και τα  6 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Σημαντικό ενδιαφέρον φαίνεται πως παρουσιάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες της νέας εβδομάδας, καθώς τη Τρίτη προβλέπονται σε όλη τη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το βράδυ της Τρίτης ένα θερμό κύμα αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας, μεταφέροντας σημαντικές ποσότητες Αφρικανικής σκόνης και ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε ιστορικά υψηλές τιμές για την εποχή μέχρι τουλάχιστον και τη Τετάρτη. 


Μένει να δούμε πως θα κινηθούν τα επόμενα προγνωστικά στοιχεία και θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε νεότερη εξέλιξη.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)