Eπιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια μια ανάσα πριν τον ερχομό της άνοιξης

1

Και ενώ η Σαρακοστή μπήκε με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες για το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, μια σύντομη μεταβολή του καιρού αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο Τρίτη, με ένα πέρασμα βροχοπτώσεων και καταιγίδων μέχρι και την Τετάρτη το πρωί, ενώ μικρή πτώση αναμένεται να παρουσιάσει και η θερμοκρασία, με τους ανέμους να στρέφονται σε Βόρειους και να ενισχύονται από το βράδυ στα πελάγη μας.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Τρίτη 19/3/2024:  
Από τις πρώτες πρωινές ώρες βροχές μέτριας έντασης και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική χώρα, ενώ όσο πλησιάζουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκτείνονται Ανατολικότερα όπου μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστεί η Μακεδονία, τα Ανατολικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα η Θράκη και το Αιγαίο. Παράλληλα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση προς το βράδυ στα Δυτικά, ενώ καταιγίδες θα σημειώνονται στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στα Νότια και μάλιστα στην Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικά ασθενείς βροχές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στην ηπειρωτική χώρα περίπου πάνω από τα 1500-1700 μέτρα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί και στο Νότιο πέλαγος Δυτικοί 6 με 7 Μποφόρ, με σταδιακή στροφή από το βράδυ με την ίδια ένταση, ενώ στο Ιόνιο θα είναι αρχικά Δυτικοί 3 με 5 Μποφόρ όπου αργότερα θα στραφούν σε ΒΔ και θα ενισχυθούν αγγίζοντας τοπικά ακόμη και τα 7 με 8 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί στα Βόρεια περίπου από 0 έως 13°C, στα Κεντρικά από 2 έως 14, ενώ στα Νότια από 4 έως 17 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς, ενώ νοτιότερα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα αγγίξει τους 17 με 19°C.




Για τη περιοχή της Αττικής: 
Στην Αττική αύριο Τρίτη ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση, με την ημέρα να ξεκινάει με αρκετές νεφώσεις και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας σε ολόκληρο το νομό. Από το μεσημέρι, τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται να εκδηλώνονται και καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε από νωρίς το βράδυ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 16-18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, κατά κύριο λόγο μεταβλητοί, θα πνέουν με ένταση που θα αγγίζει τοπικά τα 4-5 Μποφόρ.


Για Τετάρτη 20/03/2024:
Από τα ξημερώματα θα σημειώνονται βροχές μέτριας έντασης στην Χαλκιδική, τη ΝΑ Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά(συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και την Ανατολική Πελοπόννησο, ενώ πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε λίγο χαμηλότερο υψόμετρο περίπου από τα 1000-1200 μέτρα με εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Βροχές θα εκδηλωθούν επίσης και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τα Δωδεκάνησα με γενική βελτίωση αργότερα σε όλη τη χώρα, εκτός από την Κρήτη όπου εκεί θα συνεχιστούν με μικρότερη όμως ένταση έως τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά οι ριπές έως και 8 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν Β-ΒΔ μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή θα κυμανθεί στα Βόρεια περίπου από -2 έως 13°C, στα Κεντρικά από 0 έως 14, ενώ στα Νότια από 4 έως 16 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του  Νότιου Αιγαίου(Κρήτη και Δωδεκάνησα) η μέγιστη θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς, ενώ στου υπολοίπου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15°C.




Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Τετάρτη το καιρικό σκηνικό στην Αττική αναμένεται να παραμένει κατά διαστήματα άστατο, με τοπικές βροχοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά μέχρι και το μεσημέρι. Αξίζει να σημειωθεί πως η πιθανότητα για χιονόπτωση στη Πάρνηθα είναι πολύ μεγάλη. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση, δεν θα ξεπεράσει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 13-15 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι, βόρειας διεύθυνσης, άνεμοι, θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι, με ένταση που θα αγγίζει ακόμα και τα 5-6 Μποφόρ.


Από την Πέμπτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα με μικρή πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη, με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς έως μέτριοι Δ-ΒΔ στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο και με τον υδράργυρο να σημειώνει ξανά μικρή άνοδο φτάνοντας η μέγιστη στα Βόρεια τους 15°C, στα Κεντρικά τους 19 και στα Νότια τους 16 με 17 βαθμούς. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας / Μ. Τζανακάκης 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου