Σε τοπικά υψηλά επίπεδα η σκόνη στην ατμόσφαιρα - Θα παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο υδράργυρος τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του μήνα

0

 

Με θολή και ''βρώμικη'' -από τη σκόνη- ατμόσφαιρα, τοπικές λασποβροχές αλλά και θερμοκρασίες καλοκαιριού ξεπεράσαμε τα μέσα της εβδομάδας στη χώρα, ενώ το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες δεν περιμένουμε να διαφέρει ιδιαίτερα, καθώς η Αφρικανική σκόνη θα παραμείνει κατά τόπους έντονη, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά τμήματα, ενώ οι θερμοκρασίες θα παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα για την εποχή, καθώς δεν αποκλείεται να φτάνουν τοπικά ακόμα και τους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά,

Αύριο Παρασκευή ο καιρός στη χώρα αναμένεται να είναι γενικά αίθριος, με λίγες αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, καθώς θα φτάνει τους 22 με 23 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

(!) Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.


Για τη περιοχή της Αττικής:
Στην Αττική, αύριο Παρασκευή, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με με μικρή πιθανότητα για λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου (δεν αποκλείεται να σημειωθούν και λίγο υψηλότερες τιμές), ενώ οι άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί, θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει τα 3-5 Μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.


Αντίστοιχο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού στη χώρα και το Σάββατο, καθώς φαίνεται πως θα περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά νότιοι - νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά -για την εποχή- επίπεδα καθώς αναμένεται να φτάσει στα δυτικά τους 22 με 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και τους 27 βαθμούς Κελσίου.

(!)Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια.


Για τη περιοχή της Αττικής:
Στην Αττική, το Σάββατο, προβλέπεται παρόμοιο καιρικό σκηνικό με αρκετή ηλιοφάνεια σε ολόκληρο το νομό. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου (δεν αποκλείεται να σημειωθούν και λίγο υψηλότερες τιμές), ενώ οι άνεμοι μεταβλητοί, θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 2 με 4 Μποφόρ. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)